Lierse schaft busvervoer voor jeugdspelers af

Lierse schaft busvervoer voor jeugdspelers af

Foto: gva

Lier / Nijlen - Voetbalclub Lierse heeft het busvervoer voor haar jeugdspelers afgeschaft. “We moeten overal besparen, dus ook in het jeugdvoetbal”, reageert woordvoerder Ben Bruynseels. De ouders moeten nu zelf voor vervoer zorgen.

“Door naar tweede klasse te zakken, zijn onze inkomsten gevoelig gedaald. Het bestuur van Lierse heeft daarom vorige zomer al aan alle clubgeledingen gevraagd om te besparen. En inderdaad, ook aan de jeugdwerking. Het jeugdbestuur heeft dan voorgesteld om de busreizen voor uitwedstrijden te schrappen. Als je weet hoeveel één autocar kost, besef je dat dit een zeer hoge maandelijkse kost was”, zegt Ben Bruynseels.

“Zowat 90 procent van de ouders ging met deze beslissing akkoord. Dat is ook logisch, want de meeste ouders rijden immers ook altijd mee op verplaatsing. Laten we de kinderen die niet gebracht kunnen worden dan in de kou staan? Nee, natuurlijk niet. Hen brengen we met een minibusje ter plaatse. De kostprijs daarvan ligt namelijk beduidend lager. Uiteraard begrijpen we dat sommige ouders schrokken van deze beslissing, ze waren het immers jaren zo gewoon. Toch zijn er hooguit drie tweedeklassers die voor de uitwedstrijden van hun jeugdploegen autocar inleggen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio