Politie onderschept acht dronken chauffeurs

Politie onderschept acht dronken chauffeurs

Foto: PHN

Nijlen / Berlaar - De lokale politie controleerde het voorbije weekend in Nijlen en Berlaar op alcohol en drugs in het verkeer. Drie procent reed onder invloed van alcohol.

“Vrijdagnacht controleerden we 290 voertuigen. Alle bestuurders die we aan de kant zetten, moesten een ademtest afleggen. Acht bestuurders bleken onder invloed van alcohol hun voertuig te besturen. Vijf van hen kregen een rijverbod van drie uur, twee bestuurders kregen een rijverbod van zes uur en van één bestuurder werd, op bevel van het parket, het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken”, zegt politiewoordvoerder Katrien De Koninck.

“Zaterdag hebben we 130 chauffeurs aan de kant gezet. Drie van hen waren onder invloed van alcohol. Twee van hen kregen een rijverbod van drie uur. De derde bestuurder kreeg een rijverbod van zes uur. We stelden tijdens deze actie ook één proces-verbaal op voor een vervallen keuring.”

“Eén voertuig poogde de controlepost te ontwijken door op de vlucht te slaan. Na een achtervolging konden we de auto klemrijden op de Nijlensesteenweg in Nijlen. De chauffeur bleek onder invloed van verdovende middelen zijn voertuig te besturen. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio