Ivarem test nieuwe inzamelwagen uit

Ivarem test nieuwe inzamelwagen uit

Foto: Eddy Meulemans

Lier / Duffel / Berlaar - Ivarem test de komende twee weken in haar diftargemeenten een nieuw type inzamelwagen uit. De wagen heeft een automatisch grijpsysteem dat bediend wordt vanuit de cabine.

Dankzij deze ‘grabber’ kan de inzameling van het restafval bij de mensen thuis met minder personeel gebeuren. Er moeten immers geen ophalers achter de vrachtwagen lopen. "Uiteraard zijn er enkele randvoorwaarden waaraan moet voldaan zijn om dit nieuwe type voertuig te kunnen inzetten. Er mogen bijvoorbeeld geen wagens geparkeerd staan voor de afvalcontainers, de afstand tussen de rijweg en de container mag niet te groot zijn en er mogen voor de hefbeweging geen obstakels zoals laaghangende takken zijn”, verduidelijkt Marijke Herinckx.

De tests beperken zich tot enkele straten in de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Duffel, Lier, Putte en Willebroek. "De grabber rijdt achter de normale inzamelwagen en doet enkel praktische testen. De diftarcontainers worden dus op dezelfde dag en dezelfde manier geledigd en geregistreerd als anders.”

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio