Gemeenteraad keurt wegenis voor domein Withof goed

Gemeenteraad keurt wegenis voor domein Withof goed

Foto: AR.2 ARCHITECTEN

Lier - De gemeenteraad heeft twee beslissingen genomen als eerste stap in het afleveren van een nieuwe bouwvergunning voor het project Withof in Koningshooikt (Lier).

Het gaat vooreerst om het vaststellen van de rooilijn met bijbehorende grondafstand met een oppervlakte van 5.075 vierkante meter. De grondafstand is nodig voor zowel het realiseren van de rooilijn als voor de nieuwe wegenisinfrastructuur op de site. Bij de stemming stemden Vlaams Belang en vo_LK tegen, Groen onthield zich. De gemeenteraad keurde vervolgens ook het ontwerp voor de aanleg van de wegen, riolering en aanplantingen op de site goed.

Gevolg van beide beslissingen is dat de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar de bouwaanvraag nu verder kan afhandelen. Zoals bekend gaat het om een aanvraag van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting. Die wil op het domein Withof, langs de Sander de Vosstraat, drie gebouwen met 26 wooneenheden bouwen. Daartegen bestaat er in de buurt heel wat protest. Tijdens het openbaar onderzoek werden niet minder dan 273 bezwaren ingediend.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio