Vierde editie Schapen gapen dag

Vierde editie Schapen gapen dag

Foto van de vorige editie in 2014 Foto: CVT

Tielt-Winge - De populaire Schapen gapen dag is terug van even weggeweest. Na de rustpauze van vorig jaar, zullen de schapen en andere dieren op zondag 26 juni weer paraat staan om talrijke bezoekers te ontvangen op de Schaapsheuvel in Tielt-Winge. Er zal ook een streekproducten- en ambachtenmarkt opgesteld staan en er staan talrijke activiteiten op het programma.

Het is al de vierde editie van de Schapen gapen dag. De eerste keer, in 2012, waren de weergoden grote spelbreker. De twee laatste edities kenden telkens een grote volkstoeloop. Het is de tweede keer dat de Schapen gapen dag doorgaat op de unieke locatie van de Schaapsheuvel. 

In de voormiddag zal de Tieltse Hondenschool demonstraties gehoorzaamheid showen. Daarna kan je leren hoe schapen en eenden gedreven worden.

Na de middag zullen er doorlopend demonstraties schapen scheren, agility, Flyball, treibball gegeven worden en kan je de hoefsmid, klompenmaker, pottendraaier, kantklosser aan de slag zien. Er zal ook een stand zijn met een houtdraaier en eentje waar iemand spint en vilt. En de mannen van Stihl timbersports zullen voor spektakel zorgen (voorsmaakje vind je hier).

Voor de kinderen valt er heel wat te beleven: een schapenknuffelhoek, Juuls berenbende is ook present en er zal ook weer geklommen en geklauterd kunnen worden op het strokasteel. Wie zich liever uitleeft op een springkasteel komt ook aan zijn trekken. Er zal een stand zijn met kindergrime.

Bezoekers kunnen deelnemen aan een muizenzoektocht, aan een wedstrijd sterkste man of vrouw en raden naar het gewicht van een schaap/newfoundlander.

Waar: Het gebeuren vindt plaats op de Schaapsheuvel langs de Diestsesteenweg 52 (overkant van het Octa+ tankstation op nr 35).
Wanneer: Zondag 26 juni van 11 tot 19 uur.
Inkom: 2 euro. Kinderen gratis. 
Er is een pendelbus voorzien die bezoekers oppikt aan de Diestsesteenweg en hen naar de Schaapsheuvel brengt. 
Er is gratis parking voorzien.

Het gedetailleerde programma vind je op deze website

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio