De Paardenmelkerij breidt uit tot zorgboerderij

© Chris VAN ROMPAEY

De Vlaamse overheid heeft De Paardenmelkerij in Lier, het vroegere Brabanderhof, erkend als zorgboerderij. Jongeren en jongvolwassenen kunnen er één of meer dagen meedraaien in het bedrijf.

Chris Van Rompaey

“Het idee om De Paardenmelkerij open te stellen voor de zorgsector speelt al langer bij ons”, zegt zaakvoerder Yannick De Cock. Hij nam het bedrijf in mei 2015 samen met zijn moeder Linda De Saeger over.

“Je kan vele richtingen verkennen met het zorgboerderijconcept. Concreet vangen we zorgbehoevenden zowel individueel als in groep op, maar voorlopig wel enkel overdag. Dat gaat dan vooral om mensen met een mentale of fysieke handicap. De eerste dagen toetsen we af wat hun mogelijkheden zijn. Daarna helpen ze ons in het bedrijf, afhankelijk van hun kunnen. In het kader van time-outprojecten vangen we ook leerlingen op die problemen hebben op school.”

“Voor personen die het niet zo op paarden hebben begrepen, hebben we ook een plaatsje. Zo vind je bij ons op de boerderij immers ook nog andere dieren zoals kippen, konijnen, cavia's, een trouwe boerderijhond en miniatuurpony’s.”

Wie De Paardemelkerij wil leren kennen, is welkom tijdens de open dag op zondag 23 oktober.

Info: 03.488.24.86, www.depaardenmelkerij.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus