Duffel stelt gerenommeerde aannemer aan voor restauratie Cinema Plaza

Duffel stelt gerenommeerde aannemer aan voor restauratie Cinema Plaza

Schepen Staf Aerts en Dieter Jacobs van het bouwbedrijf. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Duffel - De gemeente Duffel heeft bouwbedrijf Verstraete Van Hecke uit Wilrijk aangesteld voor de renovatie van Cinema Plaza en de nieuwbouw voor jeugdhuis Den Daak. De werken beginnen al volgende maand.

“Verstraete Van Hecke is gespecialiseerd in algemene aannemingen van restauratie- en renovatieprojecten”, weet schepen van Openbare Werken Staf Aerts (Groen). “Verstraete Van Hecke restaureerde was eerder aan het werk in de Mechelse Stadschouwburg, het Sint-Anna Godshuis in Lier en Domein Roosendael in Sint-Katelijne-Waver. Het project dat toch het meest in het oog springt, is de restauratie van de gevels, de torens en de koepels van het Centraal Station in Antwerpen.”

“We zijn dan ook zeer tevreden dat we voor de restauratie van Cinema Plaza met zo’n gerenommeerde aannemer kunnen samenwerken. Die kennis en ervaring zal ook nodig zijn om Cinema Plaza terug haar oorspronkelijke charme te geven en ondertussen uit te rusten als multifunctioneel gemeenschapscentrum.”

Drie bouwbedrijven dienden voor bouw- en renovatieproject Cinema Plaza en Jeugdhuis Den Daak een prijsofferte in. Verstraete Van Hecke haalde het. Of enkel de prijs doorslaggevend was, laat schepen Aerts in het midden. Feit is dat Verstraete Van Hecke de klus voor ruim 4,1 miljoen euro klaart, terwijl de raming ruim 5,2 miljoen bedroeg, telkens exclusief btw.

Dieter Jacobs, directeur Werken van Verstraete Van Hecke, schat dat het hele project in september 2018 beëindigd is.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio