Vierde editie Omloop van het Hageland

Foto genomen tijdens de derde editie Foto: Carine Vanlingen

Tielt-Winge - Op zondag 4 maart vindt de vierde Omloop van het Hageland plaats. Deze wielerwedstrijd voor Dames-Elites 1.2 wordt georganiseerd door Cycling Team Tilt. Het is de tweede wedstrijd in het regelmatigheidscriterium Lotto Cycling Cup 2012.

Het is de tweede editie van deze Cup die in het leven geroepen werd ter ondersteuning van het dames-wielrennen in België.

'We willen de Belgische talenten bij de dames meer kansen bieden om zich te meten met hun buitenlandse collega's', vertelde Roger Nolmans, voorzitter van Cycling Team Tilt', tijdens de officiële voorstelling van het project. 'Met de Olympische spelen in Londen in het vooruitzicht en de mogelijkheid om er eventueel een ruimere delegatie te kunnen afvaardigen, kregen we ook voor deze editie de formele steun van de Koninklijke Wielrijdersbond. Onze wedstrijd werd sinds 2011 opgekrikt tot het niveau 1.2 op de UCI-kalender, waardoor er punten kunnen gescoord worden op de UCI-ranking.

Internationaal

'Deze UCI-wedstrijd zal Tielt-Winge dus internationaal in de kijker zetten', benadrukte hij.
In totaal hebben 28 ploegen ingeschreven voor deze editie: 10 Belgische en 18 buitenlandse teams. 10 nationale kampioenen uit verschillende landen zullen deelnemen aan de wedstrijd.
Of de winnares van de vorige twee edities, de Zweedse Emma Johansson, zal meedoen is twijfelachtig. Ze revalideert na een dubbele sleutelbeenbreuk die ze begin dit jaar opliep en gaf afgelopen zaterdag al forfait bij de Omloop van het Nieuwsblad.
De organisatoren hopen op ruim 160 deelneemsters aan de start.

Het parcours

De wedstrijd start om 13.30 uur aan zaal Nut 1 Vreugd aan de Rillaarseweg in Tielt-Winge. De dames vertrekken daar voor een grote ronde van 56,6 km, gevolgd door 5 ronden van telkens 13,4 km. De totale afstand bedraagt 123,6 km. Ze rijden richting Houwaart, Nieuwrode, Wezemaal, Kortrijk-Dutsel, Lubbeek, Kerkom, Binkom, Wever, Attenrode, Kapellen, Meensel, Kiezegem, Sint-Joris-Winge, Tielt, Meensel, Molenbeek, Tielt. De ronde die ze vervolgens vijf maal moeten rijden loopt via de Haldertstraat naar Houwaart , langs de Roeselberg naar de Motbroekstraat, Wingestraat, dan naar de Oude Leuvensebaan, Optielt, Blerebergstraat en Rillaarseweg.
Naast de UCI-punten wacht de dames nog een mooie prijzenpot en misschien wel één van de leiderstruien.

In beeld

196 seingevers zullen op het parcours ingezet worden om het verkeer te regelen.
Meer info over het sportgebeuren vind je op deze website.
Tijdens de wedstrijd zal een reportage gemaakt worden door de mensen van het Moto Media Team. Deze reportage zal verschillende keren uitgezonden worden op de zender Exqi-Sport.
Daar loopt momenteel al een trailer over de wedstrijd, die je hier ook kan bekijken:


 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio