Basisschool Houwaart gaat voor derde MOSmobi logo

Tijdens het (bijna) voorbije schooljaar heeft de basisschool van Houwaart opnieuw gewerkt rond milieu en mobiliteit. De school is ingeschreven om een derde MOSmobi logo te halen. De voorbije weken organiseerde ze verschillende activiteiten in het teken van Mobiliteit en Milieu. De school streeft naar een verkeersveilige omgeving aan de schoolpoort en wil leerlingen en ouders stimuleren om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te komen.

Donderdagnamiddag was de afsluiting van het project. De juffen hadden hiervoor een fata morgana georganiseerd. Zowel leerlingen als leerkrachten moesten proberen om via verschillende opdrachten vijf sterren binnen te halen. Er waren vier juryleden opgetrommeld om te oordelen of de sterren verdiend waren. Onder hen bevond zich ook een goeie bekende, namelijk juf Conny, de vorige directrice van de school.

Voor de eerste opdracht moesten minstens 100 fluovestjes en 100 fietshelmen aanwezig zijn. Opdracht twee was een fietsbelconcert organiseren en hiermee de regionale pers halen. De derde opdracht was voor rekening van de juffen. Zij moesten een tekening of knutselwerk maken van een fiets en die op een leuke manier komen voorstellen. De klassen kregen elk nog een aparte opdracht om samen voor de vierde ster te gaan. Opdracht vijf bleek de moeilijkste. Er werd aan de ouders gevraagd om samen 1000 maal te voet of met de fiets naar school te komen.

Subsidies

De eerste vier sterren werden vlot gehaald, maar de vijfde jammer genoeg niet. De ouders kwamen 720 keer te voet of met de fiets naar school. Op zich een mooi resultaat, maar niet voldoende voor de vijfde ster volgens de juryleden. 'Een puntje waar we nog aan kunnen werken', klonk het bij de leerkrachten.

Als de school haar derde MOSmobi logo haalt, met de bijhorende subsidies, wil ze die laatste gebruiken om de fietsstalling uit te breiden, voor aankoop van stukken parcours om met de fiets te oefenen en voor fietshelmen en eventueel tweedehandsfietsen. Die laatste moeten dienst doen voor leerlingen die niet in de mogelijkheid zijn om een fiets mee te brengen voor een geplande uitstap.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio