Chirojeugd Vlaanderen trekt naar Haïti

Chirojeugd Vlaanderen trekt naar Haïti

Dieter Van Orshoven staat vierde van rechts in de rij Foto: Chiro

Tielt-Winge - Tijdens deze zomer trekt een delegatie van twaalf Chiroleiders en kadervrijwilligers naar Haïti om kennis te maken met Kiwo Ayiti, de plaatselijke jeugdbeweging. Ze zullen er zich via spel- en andere activiteiten onderdompelen in het Kiwogebeuren en tegelijk kunnen de Haïtiaanse Chirojongens en -meisjes laten kennis maken met hun Chiro.

Dieter Van Orshoven is één van de twaalf jongeren die naar Haïti mag. Hij is al vele jaren actief bij Chiro Esjeewee en vindt het een hele eer dat hij geselecteerd werd.
Hij zal samen met zijn reisgezellen in augustus naar Haïti vertrekken. Daar zullen de jongeren sporten, spelen, zingen en babbelen met Kiwo Ayiti. Ze zullen ook een week mee op Haïtaans Chirokamp gaan. Zo zullen de Vlaamse en de Haïtiaanse leiding elkaar en hun werking leren kennen.

Na hun terugkeer zal de Vlaamse delegatie haar ervaringen delen met de Chiro via workshops, publicaties en vertelavonden.
Deze reis draait rond uitwisseling: uitwisseling van spelen, ideeën, tips, verhalen, ervaringen, waarden en visies. In de zomer van 2013 komt een delegatie Haïtianen naar Vlaanderen.
We zullen hier binnen enkele weken op terugkomen, dan laten we Dieter zelf aan het woord.

Meer info over het uitwisselingsproject vind je hier

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio