Verkiezingsdozen voor de scholen

Foto: Carine Vanlingen

Tielt-Winge - Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht kocht het gemeentebestuur vijf verkiezingsdozen aan met les- en spelmateriaal over de verkiezingen. Elke school krijgt een exemplaar van 'De kracht van je stem'. Het materiaal werd ontwikkeld door de educatieve dienst van het Vlaams Parlement.

'De doos is bedoeld om de 11- en 12-jarigen te leren dat verkiezingen een basiselement zijn van onze democratie', aldus communicatieambtenaar Bart Van de Laar. 'Toen ik een tijd geleden de doos voor het eerst zag, vond ik het onmiddellijk een leuk initiatief. In overleg met jeugddienst werd besloten om er enkele aan te schaffen.'

Elke doos bevat onder meer de brochure Kies-Keurig, de dvd 'Een klare kijk op politieke partijen', een bordspel, een cd over een dag in het leven van een burgemeester, een opdrachtenbundel voor de derde graad basisonderwijs, blinde kaarten met de Vlaamse provincies en de gemeentegrenzen en twee posters.
Met deze actie wil men jongeren op termijn stimuleren tot actieve participatie en inspraak.
Leerlingen op een eenvoudige manier uitleggen wat het belang is van verkiezingen voor onze samenleving, is opgenomen in de eindtermen wereldoriëntatie van het lager onderwijs.

Donderdag gingen Karen Van de Gaer (cel jeugd), Bart Van de Laar (cel communicatie) en schepen van jeugd Marcel Smekens langs in Het Hagekind om een doos te overhandigen en een woordje uitleg te geven.

Naast de vier dozen voor de scholen zal er ook één beschikbaar gesteld worden op de jeugddienst.
Het pakket zal op de eerstvolgende jeugdraad voorgesteld worden aan de jeugdwerkinitiatieven.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio