Kruispunt Dorpsstraat-Zandstraat afgesloten voor alle verkeer

Foto: Carine Vanlingen

Tielt-Winge - Vanaf vrijdag 15 juni wordt het kruispunt Dorpsstraat-Zandstraat-Boekhoutstraat-Reststraat, afgesloten voor het verkeer omwille van de rioleringswerken. De werken in de Dorpsstraat zijn in een eindfase beland en de aannemer kan, vroeger dan gepland, beginnen aan het beruchte kruispunt. Het zal gedurende die periode volledig afgesloten worden voor het verkeer.

Dat zal via de Rillaarseweg en het centrum van Rillaar omgeleid worden naar de Schransstraat (N258) om zo richting E314 te rijden en omgekeerd.
'Het is een moeilijke omleiding om uit te tekenen', legt schepen Rudi Meeus uit. 'Hoe je het draait of keert, hier is geen goede kant aan. We zullen de overlast voor de kleine wegen op de voet volgen en indien nodig zal er ingegrepen worden.'

Het kruispunt moet afgesloten worden omdat de werken complex zullen zijn. 'Onder de betonplaten ligt immers een kluwen van nutsvoorzieningen', licht milieuambtenaar Katrien Van Robaeys toe. Eerst zal de beton opgebroken worden van de Zandstraat richting het kruispunt. Dan zullen de rioleringswerken beginnen, vertrekkende van op het kruispunt naar de Zandstraat.'
Uitgezonderd plaatselijk verkeer

In een aantal straten wordt de verkeerssignalisatie tijdelijk aangepast. Tussen de afrit 23 en de Dorpsstraat zal enkel plaatselijk verkeer toegelaten worden. Ook in elke zijstraat tot aan het kruispunt met de Dorpsstraat (Berkendreef, Buiblokstraat, Dennenweg) wordt enkel plaatselijk verkeer toegestaan. 'We zullen het politietoezicht verhogen om de naleving van het signalisatieplan op te volgen', aldus de schepen.

Bushaltes afgeschaft

Ook de dienstverlening van de Lijn zal hinder ondervinden van de werken aan het kruispunt. De haltes in de Dorpsstraat en de Reststraat worden tijdelijk afgeschaft.
 

  • De lijn 376 en de nachtbus 370 zullen niet meer via de Kruisstraat - Heuvelstraat- Voortstraat - Reststraat - Dorpsstraat rijden, maar zullen de Rillaarseweg nemen.
     
  • De twee ochtendritten van schoolbus 591, richting Aarschot, zullen een verschillende omleidingsweg volgen, om zoveel mogelijke haltes te kunnen bereiken. De rit van 7.34 uur neemt niet de afslag naar de Blerebergstraat, maar blijft op de Diestsesteenweg, neemt dan de Horenweg - Heuvelstraat - Kruisstraat - Rillaarseweg.
     
  • De rit van 7.35 uur zal de Rillaarseweg nemen en niet de lus Kruisstraat - Heuvelstraat - Voortstraat - Reststraat - Dorpsstraat.
     
  • De rit richting Tielt-Winge maakt niet de lus Kruisstraat - Heuvelstraat- Voortstraat - Reststraat - Dorpsstraat, maar rijdt door op de Rillaarseweg en neemt dan de Heuvelstraat - Horenweg en Diestsesteenweg.

Meer info over de omleiding van de Lijn, vindt je op de website van deze dienst.

Afhankelijk van de weersomstandigheden is het einde van deze werken is voorzien tegen half september.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio