Onder het motto dat bewegen gezond is, konden ze kiezen uit een ruim aanbod: petanque, fitness, fietsen, nordic walking, ping-pong, minigolf, lijndansen, curve bowls. Ook de Struifvogel (soort vogelpik), was weer present. Voor de deelnemers die het rustiger aan wilden doen, waren volksspelen voorzien.

Om 10 uur begon de sportdag met de traditionele opwarmingsoefeningen. De fietsers en de petanque-fanaten popelden van ongeduld om te kunnen starten. Door het grote aantal deelnemers voor deze twee populaire activiteiten, bleef het bij de andere groepen aanvankelijk rustig. Na de fietstocht van 20 km, werd voor de overige sporten gekozen.

'We hebben dit jaar opvallend veel inschrijvingen', aldus sportfunctionaris Marc Laeveren. 'Geertrui (gemeentelijke dienst socio-economie) en ik zijn deze sportactiviteit gaan promoten bij de seniorenverenigingen. Blijkbaar is het toch belangrijk om de mensen persoonlijk aan te spreken, want  dit resulteerde in meer deelnemers. Vroeger werkten we al eens samen met buurgemeente Bekkevoort, maar dit verwaterde. Toch hebben we hieraan twintig deelnemers uit Bekkevoort overgehouden, die elk jaar terug komen.'

'Naast de echte sporters, hebben we ook supporters, die gewoon komen kijken en graag bij het gezelschap zijn', vertelt Geertrui De Bruyn. ' En dat is ook belangrijk.'
De deelnemers kregen in de namiddag als beloning voor hun sportieve inspanningen een gratis kop koffie met een stuk taart.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio