Burgemeester laat zich registreren als orgaandonor

Zandhoven - Vrijdag 14 oktober 2011 is het WERELDDONORDAG.

Elk jaar nog sterven te veel inwoners uit onze provincie en heel België een zinloze en vermijdbare dood. Wachten op een geschikt orgaan is voor hen een gevecht tegen de tijd. Als orgaandonor kun je de levenskwaliteit van patiënten sterk verbeteren en hun leven draaglijk(er) maken. Alleen samen kunnen we werk maken van een orgaandonorvriendelijke provincie en het acute tekort aan donoren terugdringen. De tijd dringt.


Tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag lanceerde burgemeester Luc Van Hove (CD&V) een oproep aan alle raadsleden en toeschouwers : "Gouverneur Berx steunt deze 'donoractie' en zal zich op 18 oktober dan ook officieel laten registreren als orgaandonor. Zelf laat ik me morgen, vrijdag 14 oktober, ook registreren als orgaandonor." Hij voegde inderdaad de daad bij het woord.
 

Enkele cijfers duiden het belang van orgaandonatie aan : halfweg 2010 wachtten bijvoorbeeld maar liefst 866 mensen op een donornier, terwijl dat een jaar eerder nog op 744 lag. Ook voor andere organen zoals lever en longen zijn de wachtlijsten lang.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio