N-VA maakt kandidaten bekend tijdens ontbijtbuffet

Geert Van Laer trekt N-VA lijst bij gemeenteraadsverkiezingen

De N-VA ploeg die op 14 oktober 2012 naar de kiezer trekt Foto: Carl Versteden

Zandhoven - Zondag 4 maart 2012 gaf N-VA Zandhoven, tijdens hun jaarlijkse ontbijtbuffet, het startschot voor het traject naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Meer dan 200 sympathisanten kwamen naar het parochiecentrum De Griffel te Pulle om deel te nemen aan het jaarlijkse ontbijtbuffet van N-VA Zandhoven. Eén van de nationale boegbeelden Liesbeth Homans, Vlaams parlementslid, kwam de afdeling een hart onder de riem steken. Ook Jan Jambon was aangekondigd, hij moest echter verstek laten gaan vermits hij verwacht werd in de Eén-studio voor het programma de Zevende Dag.

Belangrijk moment was de toespraak van voorzitter Geert Van Laer. Hij zou immers de namen van de plaatselijk kandidaten voor de gemeentertaadsverkiezingen bekend maken. Van Laer klonk zeer strijdvaardig : "N-VA Groot-Zandhoven heeft een opdracht : een beleid naar voren schuiven dat door de meerderheid van de bevolking wordt gedragen. Zo'n beleid met visie op koerte en lange termijn neemt al wel eens gedurfde beslissingen. Dit kan enkel na een respectvolle dialoog tussen de bestuurders en de bevolking," en met een iets luidere stem, "de beslissingen gelden voor elke Zandhovenaar."
De voorzitter pleit ook voor een rechtvaardig bestuur : "De essentie van ons vooropgesteld beleid is een maatschappelijk draagvlak creëren met inspraak en verantwoordelijkheid van de bevolking en bovenal met transparantie," iets wat hij het huidige (CD&V)bestuur verwijt, "deze essentie vind ik niet terug bij het hudiige beleid."

Vanuit die overtuiging is Geert dan ook in de politiek gestapt : "Je kan wel aan de toog je ongenoegen spuien over het beleid maar ik wou er ook echt iets aan doen. Daarom ben ik ook bereid om jullie lijsttrekker te zijn bij de verkiezingen op 14 oktober 2012." Waarop de aanwezigen hem trakteerden op een applaus.
Via een diamontage werden de overige kandidaten voorgesteld. Wie waar op de lijst zal staan is nog niet bekend, wel weten we dat de plaatsen 2, 4 en 6 zeker voor een vrouw zijn. Na de lijsttrekker zal op plaatsen 2 tot en met 6 elke deelgemeente vertegenwoordigd worden.
De lijsttrkekker eindigde met dé essentie van hun programma : "De N-VA ijvert voor een rechtvaardig bestuur. Een bestuur voor iedereen. Naïef misschien, maar de N-VA rekent dit tot haar opdracht !"

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio