FOTO. Basisschool Pulle zingt voor 100-jarige Jef Van Dingenen

Vandaag 16 maart 2013 viert Jozef Van Dingenen zijn honderste verjaardag ! In Pulle staat hij beter bekend als Jef Pallier. De kinderen van de basisschool uit Pulle kwamen Jef gisteren met z'n allen feliciteren. Speciaal voor de gelegenheid zongen zij een zelfgemaakt liedje en overhandigden zijn een geschenk. Juffrouw Mariette, die gisteren precies 50 jaar werd, mocht het cadeau overhandigen. Een zichtbaar ontroerde Jef liet het zich allemaal welgevallen. Ook sprak hij een dankwoord uit en deelde hij op zijn beurt een geschenkje uit aan alle kinderen.

Jef werd geboren in Pulle op 16 maart 1913 als vierde kind van August van Dingenen en Antoinette De Bie. Samen met Jozefien Van den Brande, met wie hij op 12 november 1936 trouwde, woonde hij in Pulderbos. Daar kregen zij ook 2 kinderen : Gust en Lydia. Later verhuisden zij naar de Schoolstraat in Pulle, de huidige Kloosterstraat.

Jef was diamantslijper van beroep, maar in zijn vrije tijd was hij een gekend en gevierd duivenmelker in de streek. Met zijn duiven behaalde hij meerdere prijzen. Daarnaast was hij ook een begenadigd visser : met het meest eenvoudige materiaal ving hij steevast de grootste vissen. Duivenmelkerij en vissen zij tegenwoordig geen prioritiet meer voor hem, maar nog steeds houdt hij zich kranig.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio