April is Art Nouveau-maand bij Davidsfonds Zandhoven

April is Art Nouveau-maand bij Davidsfonds Zandhoven

Foto: Davidsfonds Zandhoven

Zandhoven - De maand april staat bij Davidsfonds Zandhoven en het teken van Art Nouveau. Op 19 april ontvangen zij Mario Baeck, die een lezing brengt over de art-nouveau architectuur in binnen- en buitenland. En op 21 april reizen zij per autocar naar Brussel voor een 'queeste naar Art Nouveau elementen.

19.04.2013 : FLORALE PRACHT van ART NOUVEAUGLAS en –KERAMIEK

 MARIO BAECK is specialist op het vlak van "Art Nouveau", zo getuigen zijn doctoraatsstudie en publicaties/boeken, over kunstgeschiedenis, erfgoed en monumentenzorg, met internationale bekendheid.

Hij is tevens secretaris van de vzw "Wintertuin" te OLV Waver en tevens enthousiaste gids op deze erfgoedsite. Daar wist hij ons vorig jaar te boeien met zijn prachtige verhaal en duidelijke uitleg over de verschillende kunstvormen, die in de school en kloostergebouwen aanwezig zijn.

In zijn presentatie op 19 april, zien we hoe in de art nouveau-architectuur, in binnen- en buitenland, veel aandacht besteed werd aan glas en keramiek om de voorgevels een kunstige uitstraling te geven. Ook binnenshuis is de florale pracht van de art nouveau aanwezig in vloeren, decoraties, meubilair.... Dat alles wordt met duidelijk beeldmateriaal geïllustreerd.

In deze lezing besteedt Mario Baeck ook aandacht aan het waardevol erfgoed van Zandhoven uit die tijd. Wie weet herkennen we, tijdens deze avond, elementen van de rijke architectuur en het florale interieur van onze eigen voorouders !

St-Chistoffel, Amelbergastraat 1 te Zandhoven.
Inkom : 4 €, niet leden betalen 6 €
Aanvang 20 u

 

21.04.2013 : Daguitstap per autocar naar Brussel. Een queeste naar Art Nouveau elementen.

Met begeleiding van een gids doorlopen we 250 jaar achtitectuurgeschiedenis. Art Nouveau krijgt daarin een centrale plaats, maar ook classicisme, eclectisme, industriële architectuur, art deco en modernisme komen aan bod. Aansluitend horen ook de groenzone's met bijhorende architecturale stijlvormen.

Wij voorzien in de deelnameprijs :
- een koffiepauze in de voormiddag
- een warm middagmaal incl 2 consumpties in "Brasserie Horta" in het art nouveau winkelpand "Les magasins Waucquez"

De gids leidt de autocar en ons langs verscheidene bezienswaardigheden.

Vertrek : 9 u parkeerplaats tgo Tuincenter Rijmenants (Liersebaan 121 te Massenhoven)
Terug thuis omstreeks 18 u

Prijs : 50 € (niet leden betalen 55 € )

Inschrijving voor 16 april :
diederik.desmet@telenet.be
0484.671.086

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio