In de loop van maart zijn er nog drie proeflessen gepland voor wie er deze eerste keer niet bij kon zijn. Deze lessen zijn een initiatief van Villa Dansa uit Herent i.s.m. de gemeente Herent en kinderpraktijk "De Wiebeltjes" uit Wilsele.

'Het was al jaren een droom om zo'n project op te starten',vertelt kinesiste Josy Weyne van kinderpraktijk De Wiebeltjes, 'Jammer genoeg was er niet zo gauw een gepaste instructeur te vinden'.

'Ook bij Villa Dansa waren er al enkele jaren soortgelijke plannen', vertelt Leo Massie (Villa Dansa), 'Dus ook wij zijn blij dat het project eindelijk kan starten. Extra dank ook aan de gemeente Herent die zorgt voor de infrastructuur en de financiële steun'.

De lessen worden gegeven door Greet Bervoets. Greet is gediplomeerd instructeur rolstoeldansen. 'Ik heb mijn opleiding in Nederland gevolgd vermits er in Vlaanderen nog geen soortgelijke opleidingen bestaan', vertelt ze, 'Ondertussen zijn we toch al met een tiental instructeurs in Vlaanderen, zodat er ook meer en meer dansprojecten kunnen starten'.

Chiel (11) uit Tremelo was dit keer de enige rolstoeldanser. Hij kreeg dus alle aandacht van lesgeefster Greet. 'Da's cool !!!', glimlacht hij.

De volgende proeflessen worden gegeven op de zaterdagen 17, 24 en 31 maart tussen 10 en 12 uur in Toverveld in Veltem. Jongens en meisjes met een handicap van 6 tot 15 jaar zijn welkom.

Meer info op deze link

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio