Waterleau (Herent) wint Leeuw van de Export

Waterleau Herent Foto: patricia mommaers

Herent - Minister-president Kris Peeters reikte woensdagavond deze prestigieuze export-prijs uit aan het Herentse bedrijf.

Winnaar Waterleau uit Herent is gespecialiseerd in een breed gamma aan oplossingen voor waterbehandeling, luchtzuivering, slib- en afvalverwerking en het aanboren van hernieuwbare energiebronnen. Dit innovatieve milieubedrijf getuigt volgens de jury 'van een indrukwekkend ondernemerschap binnen een toekomstgerichte sector, en weet niet alleen uitstekende cijfers voor te leggen maar vertoont ook ijzersterke groeiverwachtingen op het vlak van export.'.

'Deze prijs is een bijzondere erkenning voor de inspanningen van alle medewerkers', vertelt Alain Buyle (marketing communications manager Waterleau), 'We bestaan ondertussen tien jaar en we kennen elk jaar een groeivoet van bijna twintig procent. We zijn dus echt fier op een bekroning zoals deze prijs'.

Waterleau werd winnaar in de categorie ‘bedrijven vanaf 50 werknemers’. Het bedrijf werd door Flanders Investment & Trade bekroond voor hun uitzonderlijke exportprestaties. In 2011 maakte de export  77% van de totale omzet uit.

'We zijn inderdaad vooral actief in het buitenland', zegt Buyle verder, 'Je bouwt in België niet elk jaar een nieuw waterzuiveringsstation...'

In de Herentse vestiging zijn ongeveer een tachtig werknemers aan het werk. Wereldwijd zijn dat er ongeveer driehonderdvijftig. Stichter en CEO van het bedrijf is Luc Vriens. Het bedrijf is gevestigd langs de Radioweg te Veltem.

Met de Leeuw van de Export bekroont Flanders Investment & Trade jaarlijks de exportsuccessen van de Vlaamse bedrijven, en onderstreept daarmee het belang van export voor onze Vlaamse economie. De Leeuw van de Export werd woensdagavond uitgereikt door minister-president Kris Peeters in Antwerpen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio