Rock Bottom 2012

Rock Bottom 2012

Zjef Van Acker (links) en Wannes Dewilde (rechts) Foto: Britt De Roy

Diksmuide - Op 29 september organiseren Zjef Van Acker (25) en Wannes Dewilde (18) (foto) Rock Bottom. Rock Bottom is een festival dat wordt vooraf gegaan door een rock rally.

‘Op deze manier willen we de kans geven aan kleine, lokale en/of niet-lokale bands. Maar de nadruk ligt toch vooral op lokaal talent,’vertelt Zjef Van Acker. Het avondprogramma is wel volledig lokaal. Op de affiche staan onder andere Vaulted Needles, Hadron Highway en Maria Isn’t A Virgin Anymore.

Rock Rally

‘De rock rally is het belangrijkste onderdeel en dat begint al kort na de middag. Zeven bands zullen er strijden voor drie prijzen,’ legt Zjef Van Acker uit, ‘en de jury bestaat uit afgevaardigden van verschillende jeugdhuizen uit de streek.’
- Juryprijs: Deze prijs biedt aan de winaars een weekend de mogelijkheid om te repeteren in de bunkers van de 4AD in Diksmuide;
- Publieksprijs: Deze prijs verzekert de winnende groep van een plaats op de affiche van Rock Bottom 2013;
- Jeugdhuizenprijs: Hiervoor worden twee bands gekozen om in elk jeugdhuis (van de afgevaardigden uit de jury) op te treden.

Aanleiding

In 2010 werd ‘Rock Bottom’ voor het eerst georganiseerd, maar dan in een kleinere vorm. ‘Wij willen nieuw leven blazen in het festival en we willen het ook professioneler aanpakken,’ zegt Zjef.
‘We organiseren graag’, zegt Wannes Dewilde, ‘en we vinden dat ‘Ten Vrede’ (jaarlijks festival aan de voet van de Yzertoren, red.) en ‘Sunbeam’ (festival na de examens van de middelbare scholen in Diksmuide, red.) te weinig kansen geven aan lokaal talent.’

Praktisch

Wanneer? Zaterdag 29 september 2012
Waar? OC De Kring in Keiem

Deelnemen

Iedereen die wil deelnemen kan mailen naar rockbottom@hotmail.be. Je plaatst de naam van je band in de titel van je mailtje en in de mail zelf plaats je een korte biografie en een link naar je muziek.
Een professionele jury zal uit alle inzendingen de zeven beste groepen selecteren. De deadline is 15 augustus om 20u00. Een week nadien zal je persoonlijk verwittigt worden indien je geselecteerd bent.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio