Lessen Nederlands druk bezocht in Tervuren

Tervuren - Dit schooljaar verwelkomde het CVO Tervuren-Hoeilaart ruim 900 cursisten Nederlands. Vooral de lessen voor beginners zijn bijzonder populair. Ook tijdens het schooljaar worden nieuwe cursussen voor anderstaligen opgestart om snel in te spelen op de vraag.

Het cursusaanbod in samenwerking met de VDAB is alvast uitgebreid. Het gaat om intensieve cursussen Nederlands die mensen snel op weg helpen naar een passende job. Dit schooljaar startte ook een cursus Nederlands voor anderstalige ouders met kinderen in het Nederlandstalig onderwijs. Op die manier leren ouders om vlotter met de school te communiceren. 

Er werd ook gestart met een nieuwe cursus om vrij snel een goede basis van het Nederlands onder de knie te krijgen. Telefoneren, afspraken maken, e-mails sturen, solliciteren, winkelen, sporten, ... alledaagse situaties komen aan bod. Via praktijkgerichte oefeningen leren complete beginners Nederlands begrijpen, spreken, lezen en schrijven.

"Nederlands leren zit duidelijk in de lift en cursisten hebben daarvoor elk hun eigen redenen," vertelt schepen van onderwijs Lut Kint (N-VA). "Bijvoorbeeld een moeder of vader die beter Nederlands wil kennen om hun schoolgaande kinderen te begeleiden. Of werknemers en werkzoekenden die hun kansen op de arbeidsmarkt willen verhogen door aan hun taalvaardigheid te sleutelen."

"In Tervuren zetten we al jaren in op het belang van het Nederlands om voluit te kunnen meedoen in onze samenleving. En heel wat anderstaligen zijn daarvoor sterk gemotiveerd. Het is aan ons om hen volop oefenkansen te bieden."
 
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio