Eerste foodtruckmarkt wordt georganiseerd op 6 april

Vilvoorde - De hype rond de foodtrucks is ook het Vilvoords stadsbestuur niet ontgaan. Al enkele jaren opent het weekend van Winters Vilvoorde met een foodtruckmarkt, maar de vraag naar meer zulke evenementen was groot. De stad heeft daarom beslist om vanaf 6 april met een maandelijkse foodtruckmarkt te starten.


 
Deze foodtruckmarkt zal steeds de eerste donderdag van de maand doorgaan van april tot en met oktober op het plein aan het administratief centrum Mattenkot, op de hoek van de Lange Molensstraat en de Vissersstraat. Van 17 tot 21 uur staan er telkens vijf tot tien foodtrucks paraat, zodat de bezoekers de keuze hebben uit een gevarieerd aanbod.
 
“De stad merkt al geruime tijd dat foodtrucks hip zijn en veel mensen aantrekken. Daarom leek het ons het gepaste moment om een eigen Vilvoordse foodtruckmarkt in het leven te roepen. Hiermee willen we de Vilvoordse foodtrucks, maar ook de foodtrucks uit de ruimere regio, een plaats binnen onze stad geven. Zo ondersteunen we deze ondernemers, maar lokken we tegelijkertijd meer bezoekers naar ons centrum”, verklaart schepen voor lokale economie, toerisme en leefmilieu Viviane Schaessens.
 
Een aantal foodtrucks hebben een vaste standplaats en zullen elke editie aanwezig zijn: Bart Mot Catering, Delicious Burgers, Fabbri on Wheels, Maurice Saucisse en Mickles Het stadsbestuur zal daarnaast uit het groot aantal inschrijvingen een aantal andere foodtrucks selecteren per foodtruckmarkt, zodat iedereen eens een plaats krijgt en de bezoekers ook tijdens elke editie iets nieuws kunnen ontdekken.
 
Programma
·         donderdag 6 april;
·         maandag 8 mei - de foodtruckmarkt wordt geïntegreerd in de jaarmarkt en zal doorgaan in de Guldenschaapstraat van 11 tot 22 uur;
·         donderdag 6 juli;
·         donderdag 3 augustus;
·         donderdag 7 september;
·         donderdag 5 oktober.
 
Het stadsbestuur en de foodtrucks verwachten iedereen op 6 april vanaf 17 uur voor het officiële startschot van de foodtruckmarkten. Plaats van afspraak: plein aan het administratief centrum Mattenkot.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio