Forum 2040 van start met informatieve vergadering voor alle kandidaten

Zaventem / Machelen / Vilvoorde / Kraainem / Wezembeek-Oppem / Steenokkerzeel - Op Brussels Airport is een eerste informatieve vergadering gehouden van Forum 2040. Voor de eerste bijeenkomst waren alle weerhouden kandidaten voor het Forum 2040 uitgenodigd. Tijdens de vergadering heeft Brussels Airport Company kort de Strategische Visie 2040 nog eens toegelicht, alsook het vervolg van Forum 2040. Alle deelnemers konden ook uitgebreid vragen stellen tijdens de vergadering. Aan de voordeur van de Sheraton, waar de vergadering plaats vond, werd voor aanvang van de vergadering geprotesteerd door enkele actiegroepen.

De Strategische Visie 2040 voor Brussels Airport moet de luchthaven en ons land voorbereiden op de toekomst. De luchtvaartsector staat voor belangrijke ontwikkelingen, meer bepaald een groei van het aantal passagiers en vracht, geluidsefficiëntere vloot van vliegtuigen en capaciteitsproblemen in sommige luchthavens.

 

Binnen Europa zijn de groeiopportuniteiten het grootst voor middelgrote hubs als Brussels Airport die hun volledige potentieel nog niet bereikt hebben. Brussels Airport wil deze kansen grijpen om de groei naar zich toe te trekken en zo jobs en welvaart in ons land te creëren.


Brussels Airport wil het economische potentieel en de sociale ontwikkeling van de luchthaven realiseren in een evenwichtige aanpak met haar omgeving. Om dit te bereiken heeft Brussels Airport het Forum 2040 in het leven geroepen waarin 80 vertegenwoordigers van de omwonenden, actiegroepen, bedrijven, experten en vertegenwoordigers van de lokale besturen samenkomen om in een open en gestructureerde dialoog van meningen en ideeën uit te wisselen.

 

Brussels Airport neemt het eigen initiatief om Forum 2040 te starten omdat de luchthaven gelooft in het nut van een open dialoog waar de mening van eenieder gerespecteerd wordt en omdat de inhoud van de discussies nieuwe informatie en inzichten kan bezorgen over de Strategische Visie 2040 vanuit verschillende standpunten en deze zo te verrijken en te verfijnen.

 

Verdere verloop van Forum 2040

Donderdagavond 22 juni vond de openingsvergadering van Forum 2040 plaats. Alle weerhouden kandidaten voor het Forum 2040 waren hiervoor uitgenodigd. De aanwezigen kregen een korte voorstelling van de Strategische Visie 2040 en een toelichting over het verdere verloop van Forum 2040. Ook kreeg iedereen de gelegenheid vragen te stellen.

 

Uit de meer dan 230 kandidaten voor Forum 2040 zal eind augustus een onafhankelijke jury een 80-tal deelnemers kiezen voor Forum 2040. Bij deze keuze waakt de jury erover dat er een evenwichtige vertegenwoordiging is tussen de kandidaten op basis van de zelf aangegeven motivatie van de kandidaten om deel te nemen aan Forum 2040, hun woonplaats en hun profiel., In het najaar volgen inhoudelijke dialoogsessies onder meer rond mobiliteit, ontwikkeling aan de landzijde en ontwikkeling aan de luchtzijde.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio