Hainan Airlines verbindt Brussels Airport met de Chinese miljoenenstad Shenzhen

Steenokkerzeel / Machelen / Zaventem / Kraainem / Wezembeek-Oppem - Brussels Airport zal vanaf 20 maart rechtstreeks verbonden zijn met Shenzhen Boa’an International Airport. De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines lanceert een derde directe verbinding vanuit Brussels Airport met China, na Beijing en Shanghai Pudong. De route Brussel-Shenzhen zal bij de start twee keer per week gevlogen worden met een Boeing 787 Dreamliner, een van de modernste toestellen in de luchtvaart.

“We zijn zeer verheugd om met Hainan Airlines een derde rechtstreekse verbinding naar China aan ons netwerk te kunnen toevoegen. Shenzhen ligt in de Pearl River Delta, een regio met zo’n 62 miljoen inwoners. De uitbreiding van het netwerk naar een van de grootste groeiregio’s in de wereld, biedt de Belgische economie en bedrijven nieuwe rechtstreeks bereikbare zakelijke mogelijkheden en afzetmarkten. Shenzhen zelf kent ook een sterke economische groei”, zegt CEO Arnaud Feist van Brussels Airport Company.

 

Hainan Airlines is al meer dan 10 jaar een vaste waarde op Brussels Airport. In 2006 startte de luchtvaartmaatschappij met een rechtstreekse verbinding naar Bejing en in oktober vorig jaar voegde Hainan Airlines een directe vlucht naar Shanghai toe aan haar aanbod op Brussels Airport. China is een grote groeimarkt in de wereld, de rechtstreekse verbindingen zullen de bestaande investerings- en exportmogelijkheden tussen beide landen nog doen toenemen en verder vergemakkelijken.

 

Shenzhen Boa’an International Airport is aan een sterke internationale en intercontinentale uitbreiding bezig. Tot begin 2017 lag de focus voor de luchthaven vooral op de interne, regionale trafiek. De luchthaven heeft echter de capaciteit en het potentieel om ook (ver) over de grenzen heen reizigers aan te trekken. Sinds vorig jaar is de luchthaven gestart met een snelle uitbreiding van het aantal internationale en intercontinentale routes, waarvan Brussels Airport-Shenzhen Boa’an een van de eerste routes is naar het Europese continent.

 

Shenzhen is een van de snelst groeiende steden in de wereld, met momenteel 11,4 miljoen inwoners. In de hele stadsprefectuur Shenzhen wonen zelfs 23 miljoen mensen. Naast een grote bevolkingsgroei kent niet verwonderlijk ook een sterke economische groei. De regio wordt wel eens “Silicon Valley of China” genoemd en heeft ook zeer uitgebreide havenactiviteiten, productieeenheden en financiële instellingen.

 

Shenzhen ligt in de provincie Guangdong in het zuiden van China en grenst aan Hongkong. Naast Cathay Pacific met een vierwekelijkse vlucht naar Hongkong vanuit Brussels Airport, is de directe verbinding tussen Brussels Airport en Shenzhen de tweede verbinding met deze regio.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio