Stadsambassadeur Ish Ait Hamou en college steunen bibliotheken

De bibliotheek als basisdienst voor elke burger. Zal dat in de toekomst nog vanzelfsprekend zijn? Sinds 2016 zijn steden en gemeenten in Vlaanderen immers niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Ze bepalen nu zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet ontwikkelen. Met de actie #bibvooriedereen spreekt de stad zich uit voor een bib.

Dieter De Beus

“Bibliotheken zijn belangrijk om informatie te vinden en om je kennis te verruimen. Je leert er gewoon nieuwe dingen ontdekken, je ontmoet er weetgrage vrienden en je wordt bovendien nog geholpen door vriendelijke bibmensen die je wegwijs maken. We kunnen niet zonder bibliotheken, ze moeten blijven!”, zegt Johan Serkeyn, schepen voor burgerzaken, cultuur en feestelijkheden.Daarom is er de actie #bibvooriedereen. We roepen iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt op om het bibcharter te ondertekenen. Zo geven we samen een sterk signaal dat de bibliotheek belangrijk is én blijft.

Meer dan twintig organisaties en meer dan vijftig ambassadeurs steunen de actie. Jij ook? Teken dan het charter op www.bibvooriedereen.be, of spring even binnen bij de bibliotheek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus