Brussels Airport wint International Cargo Airport of the Year Award in India

Zaventem / Steenokkerzeel / Machelen / Wezembeek-Oppem / Kraainem - Brussels Airport heeft de International Cargo Airport of the Year award gewonnen op Air Cargo India 2018.Brussels Airport wordt bekroond om de sterke ontwikkeling van de vrachtafdeling Brucargo als hub van farmaceutische producten.

 

 

 

Brussels Airport onderscheidt zich wereldwijd dankzij haar gespecialiseerde cargo-infrastructuur voor het transport en de behandeling van farmaceutische en biotechnologische producten. Met innovaties als de airside pharma transporter en een doorgedreven samenwerking tussen alle logistieke partners zet de luchthaven al enkele jaren volop in op het vervoer van temperatuurgevoelige producten en ononderbroken koudeketen transport. Brussels Airport heeft samen met IATA het CEIV Pharma certificatiesysteem ontwikkeld en heeft in 2015 als eerste luchthaven ter wereld dit CEIV Pharma-certificaat van IATA in ontvangst mogen nemen.

 

De International Cargo Airport of the Year Award erkent de voortrekkersrol van Brussels Airport. Brussels Airport vervoerde vorig jaar 536.000 ton vracht per vliegtuig en kende een toename van 18% in het transport van farmaceutische middelen. India is een zeer belangrijk land op het gebied van productie en vervoer van farmaceutica. Ook België is een wereldspeler: van de top 30 farmaceutische bedrijven ter wereld hebben er 29 een vestiging in België. Veel farmaceutische producten worden verscheept als zogenaamde belly cargo aan boord van passagiersvluchten. Zo is de in maart 2017 opgestarte verbinding van Brussels Airlines naar Mumbai cruciaal in dit verhaal.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio