Paasvakantie brengt lente naar de luchthaven

Zaventem / Wezembeek-Oppem / Machelen / Kraainem / Vilvoorde / Steenokkerzeel - Brussels Airport staat klaar om tijdens de paasvakantie een recordaantal passagiers te ontvangen. In twee weken tijd zal de luchthaven meer dan 1,3 miljoen passagiers ontvangen, 5% meer dan vorig jaar. Om passagiers alvast in vakantiestemming te brengen, trakteert Brussels Airport op paaseieren en opent het lenteterras voor de vertrekhal en een speeltuin in Connector.

De paasvakantie brengt naast een groot aantal passagiers ook de lente naar de luchthaven. Vanaf eind maart kunnen passagiers genieten van de Belgische zon op het fleurige buitenterras aan de vertrekhal. Wie liever binnen blijft, kan op zoek gaan naar het gouden paasei. Kleine en grote kinderen die de paashaas vinden, krijgen een lekker paasei!

 

Brussels Airport schenkt tijdens de vakantie extra aandacht aan de gezinnen die op vakantie vertrekken. Net als tijdens andere vakanties opent Brussels Airport ook deze paasvakantie 2 aparte lijnen voor jonge gezinnen bij de controle van handbagage en personen. Deze familielijnen zijn ingekleed als een lentetuin en de jongste passagiers wacht er een kleine verrassing om mee te spelen. Dankzij de aparte lijnen verloopt de controle aangenamer en rustiger voor de gezinnen en vlotter voor alle passagiers.

 

Speeltuin voor de kleinsten

Eens voorbij de controle, kan de paaspret echt beginnen. Naast speciale shopping vouchers zijn er aangepaste paasmenu’s in de bars en restaurants. Kinderen kunnen zich laten schminken als een paashaas en zich uitleven op het spring- en hindernissenparcours en aan de fotomuur van paashazen in de speeltuin in Connector.

 

Op 29, 30 en 31 maart krijgen passagiers op de luchthaven de kans om minipianist en globetrotter Newton Lawrence aan het werk te zien. De muzikant komt op verschillende plaatsen in de luchthaven zijn befaamde concert geven op zijn minipiano.

 

Kom voorbereid naar Brussels Airport

Tijdens de paasvakantie en ook de weken daarna is het erg druk op de luchthaven. De twee drukste dagen van de paasvakantie op de luchthaven zijn vrijdag 30 maart en dinsdag 6 april, waarbij telkens ongeveer 80.000 passagiers verwacht worden.

 

De luchthaven herinnert eraan dat momenteel werkzaamheden aan de gang zijn aan de drop-off zone voor passagiers. De signalisatie om de zone te bereiken is dan ook aangepast aan de nieuwe circulatie. Passagiers moeten vanaf de toegangsweg de wegwijzers “drop-off” volgen en uitkijken naar de oranje signalisatieborden om de juiste weg aan te houden.

 

Alle tips voor een vlot vertrek van Brussels Airport zijn te vinden op de website.

Kom op tijd naar de luchthaven
Beslis op voorhand waar je passagiers zal afzetten: drop-off, Brucargo drop-off, P1-P2-P3
Reserveer je parkingplaats op voorhand
Check online in om tijd te besparen
Bereid je handbagage voor op de controle

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio