AZ Jan Portaels Vilvoorde vertrouwt beheer van volledige IT-infrastructuur toe aan bITss

AZ Jan Portaels Vilvoorde vertrouwt beheer van volledige IT-infrastructuur toe aan bITss

Foto: rr

Vilvoorde - Business IT Services & Solutions (bITss) uit Puurs beheert voortaan de volledige IT-infrastructuur van het ziekenhuis AZ Jan Portaels Vilvoorde. “Het gaat om een primeur, want het is de eerste keer dat een ziekenhuis voor een dergelijke samenwerking gaat”, zegt Philip Tondeleir van bITss.

De IT-infrastructuur laten beheren door een externe partner is tot nu toe een zeldzaamheid in de ziekenhuissector. "Maar meer en meer worden ziekenhuisdirecties zich bewust van het feit dat een IT-storing bijzonder zware gevolgen kan hebben voor patiënten en de ziekenhuiswerking. Naarmate ook de nood aan technische expertise toeneemt, zoeken ziekenhuizen intensieve samenwerkingen met gespecialiseerde kennispartners. Daarom opteerde AZ Jan Portaels ervoor om de IT-ondersteuning over te laten aan een externe partij waardoor het zich volledig kan concentreren op zijn kerntaken inzake patiëntenzorg en tegelijk zijn IT-landschap kan optimaliseren."

Strategisch meedenken

Voor AZ Jan Portaels primeert het belang om met een IT-leverancier samen te werken die de infrastructuur niet alleen performant en professioneel ondersteunt, maar ook strategisch meedenkt om businessuitdagingen efficiënt aan te pakken. “Bij dergelijke samenwerking valt de traditionele verhouding tussen leverancier en klant in feite weg” zegt Steven Creve, IT-manager bij AZ Jan Portaels. “De partij met wie we wilden samenwerken diende een IT-partner te zijn in de echte zin van het woord, en moest tegelijk vlot vertrouwd zijn met de ziekenhuissector. bITss beantwoordt voor 100% aan deze criteria.”

Een transparant en eenvormig IT-landschap

Uit de drie inschrijvende IT-bedrijven op de openbare aanbesteding kwam bITss als beste uit de bus. Dat bITss al eerder voor het ziekenhuis werkte, is daarbij volgens Filip Wilsens van bITss niet eens doorslaggevend. “We onderscheiden ons met een ondersteuning 7/7 dagen en 24/24 uur, tot op het niveau van de applicatieservers. Dat is een niveau waar andere spelers op afhaken.  We faciliteren bovendien een transparant en eenvormig IT-landschap waarop toeleveranciers makkelijk kunnen aligneren. In een zorgsector die meer en meer evolueert naar een samenwerking op partnershipniveau is dat een sterke troef.”

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio