Volgende stap in opwaardering hartje Vilvoorde tot warme woonstad

Vilvoorde - Het stadsbestuur van Vilvoorde en projectontwikkelaar Imoya sneden zopas symbolisch de Kantkwartier-taart aan, als officieel startmoment voor de werken aan het nieuwe woonproject ‘Kantkwartier’ in hartje Vilvoorde. Met dit tweede residentiële project zet Imoya verder in op de ontwikkeling van de Vilvoordse stadskern.

“Wij geloven heel erg in het potentieel van Vilvoorde – een stad die zoveel troeven heeft voor stadsmussen die toch nood hebben aan groen. De stad is bovendien erg goed ontsloten – ideaal voor pendelaars. Met de ontdekking van de Kantfabriek was de klik tussen Vilvoorde en Imoya meteen gemaakt – we blijven ons graag verder inzetten voor de kernstedelijke ontwikkeling van deze mooie Brabantse stad,” aldus Michel Vanstallen van Imoya.

Kantfabriek

Dit voorjaar werd de Kantfabriek opgeleverd. Michel Vanstallen: “Een project als De Kantfabriek, dat is een geschenk voor een projectontwikkelaar. Een unieke kans om het verhaal van een stuk erfgoed, de prachtige inspanningen van Vilvoorde op het vlak van stadsontwikkeling en de individuele dromen van (toekomstige) Vilvoordenaars te kunnen combineren.”

Mede dankzij de enorme interesse voor het project ‘Kunst in de Kantfabriek’ en de deelname aan Open Monumentendag 2015 waren de lofts in Kantfabriek in een mum van tijd verkocht. De renovatie en herontwikkeling startten in de tweede helft van 2016.

Imoya wist na de Kantfabriek ook de achterliggende gebouwen en de voormalige Freetime te verwerven. Daar komt het project ‘Kantkwartier’ met een diversiteit aan types woningen: van één, twee- en drieslaapkamerappartementen tot nieuwbouwlofts en penthouses. Een mooie groenzone en de groendaken geven het project extra zuurstof.

Positief voor de nieuwe bewoners is dat ook de stad en andere overheden erg inzetten op deze locatie, met de vernieuwing van het stadspark, het verbouwde station tegen 2020 en de investeringen van De Lijn in de nieuwe busstelplaats en de ringtrambus.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio