Brussels Airport rijgt records aan elkaar met meer dan 2,25 miljoen passagiers in april

Zaventem / Machelen / Kraainem / Wezembeek-Oppem / Vilvoorde / Steenokkerzeel - In april 2018 heeft Brussels Airport meer dan 2,25 miljoen reizigers ontvangen, een stijging met 5 procent tegenover dezelfde maand van vorig jaar. Dit nieuwe record bevestigt de uitstekende resultaten die sinds het begin van het jaar worden genoteerd. Het vrachtvervoer op Brussels Airport is eveneens sterk gestegen (+4,5%), onder meer dankzij de getruckte vracht en het vervoer aan boord van commerciële vluchten.Brussels Airport heeft in april 2.253.476 passagiers ontvangen, een groei met 5% tegenover april 2017. Dit record is vooral aan de sterke stijging van het aantal lokale passagiers te danken (+5,6%). Het aantal transferpassagiers bleef stabiel (-0,6%), na de sterke stijging van vorige zomer.
Het luchtverkeer blijft groeien, met een toename van het binnen-Europese verkeer van Brussels Airlines en een sterke vooruitgang van de intercontinentale vluchten dankzij de lancering van verscheidene nieuwe langeafstandsvluchten, voornamelijk van Cathay Pacific (nieuwe maatschappij), Emirates (2de dagelijkse vlucht), Hainan Airlines (nieuwe bestemmingen, Shanghai en Shenzen), Rwandair (nieuwe maatschappij), terwijl United Airlines en Ethiopian Airlines bijkomende zetelcapaciteit aanbieden.
Het segment van de vakantievluchten heeft in april opvallend goed gepresteerd, vooral voor TUI fly en Corendon Airlines, ondanks het feit dat de paasvakantie eind maart begon en dus in het verkeer van maart werd opgenomen.
Vracht
Het vrachtvervoer op Brussels Airport kende in april een forse groei met 4,5%. De gevlogen vracht blijft stabiel (+0,3%) tegenover april vorig jaar, terwijl de getruckte vracht zeer sterk toegenomen is (+19,5%), een bevestiging van de uitstekende cijfers die deze sector sinds verscheidene maanden neerzet.
Het volvrachtsegment zet de sterke terugval verder die twaalf maanden geleden als gevolg van de strengere geluidsnormen in het Brussels Gewest begon (-12,6%). Deze daling wordt gedeeltelijk gecompenseerd door een mooie stijging van het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen (+17%). De expresdiensten zijn licht vooruitgegaan (+0,7%). Deze globale stijging van de luchtvracht wordt vooral verklaard door de belangrijke export vanuit Europa, terwijl de import slechts licht toeneemt.
De getruckte vracht van en naar andere luchthavenhubs zet haar enkele maanden geleden begonnen groei verder en stijgt fors met 19,5% tegenover april 2017. Hier ligt de groei vooral in het importsegment.
Vliegbewegingen
Het aantal vliegbewegingen is met 1,7% gestegen tegenover april 2017, met een totaal van 19.893 bewegingen. Het aantal passagiersvluchten bleef stabiel op 0,7% of 17.346 bewegingen. Samen met de groei van het aantal passagiers geeft dit een stijging van het gemiddelde aantal passagiers per vlucht met 3,2%, van 125 in april 2017 naar 129 passagiers per vlucht in april 2018.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio