Wijkbewoners geven er een lap op tijdens Kasseifeesten

Vilvoorde - Comité Vithael nodigt iedereen vriendelijk uit op haar jaarlijkse Kasseifeesten op 18,19 en 20 mei. Deze gaan door in en rond zaal Ons Huis te Vilvoorde-Kassei, Thaelstraat 16. Groot en klein, jong en oud kan er een heel weekend terecht voor een mix van activiteiten, met aandacht voor sport en cultuur, zonder de innerlijke mens te vergeten.


"Vrijdag 18 mei starten we om 20 uur met een quiz in café Ons Huis, kwestie van het intellectuele deel van het weekend vroeg genoeg te plannen, als iedereen nog bij volle verstand is", zegt Jeroen Loos van het comité Vithael.

Ook zaterdag 19 mei staat er een hele waaier aan activiteiten op het programma, met om 14 uur de allereerste editie van wat hopelijk een lange traditie wordt: de zeepkistenrace. "Het parcours neemt ons mee door het historisch hart van de wijk Kassei, maar behalve sightseeing staan natuurlijk de sportieve prestaties voorop.  Vanaf 18 uur is iedereen welkom in zaal Ons Huis voor een eetfestijn, waar vers stoofvlees met friet wordt geserveerd. Aansluitend start om 20 uur het Bingo-spel waarbij je mooi prijzen kan winnen. Wie het niet zo begrepen heeft op Bingo, kan vanaf 19 uur als alternatief afzakken naar café Ons Huis, waar er live optredens geprogrammeerd staan en men zich volledig kan laten gaan op de ruige gitaarriffs."


Wie na een goedgevulde zaterdag nog de kracht vindt kan zondagochtend opnieuw naar de Thaelstraat afzakken voor het traditionele 'Levend Kickertornooi' doorgaat. "Dat staat garant voor heroïsche wedstrijden en bikkelharde duels. Maar het is toch vooral een zeer toegankelijk evenement voor de hele familie. De eerste wedstrijd start om 11 uur, de finale is voorzien omstreeks 17.30 uur. De hele dag door kan u genieten van frisse dranken, verse broodjes, warme croques en verkoelende ijsjes."

Plaats van afspraak: Thaelstraat, Vilvoorde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio