Tom Dehaene als lijsttrekker met sterke ploeg naar provincieraadsverkiezingen

Zemst / Kapelle-op-den-Bos / Wezembeek-Oppem / Kraainem / Zaventem / Machelen / Vilvoorde / Steenokkerzeel - Gedeputeerde Tom Dehaene uit Zemst trekt de CD&V-lijst in het kiesdistrict Halle-Vilvoorde voor de provincieraadsverkiezingen op 14 oktober, geflankeerd door provincieraadsleden Elke Zelderloo, Kris Poelaert en Geertrui Windels, en een pak andere sterke kandidaten.

 

 

Tom Dehaene maakte in 2012, na de vorige provinciale verkiezingen, de overstap van het Vlaams parlement naar de deputatie van Vlaams-Brabant. “Een beslissing die ik me nog geen moment beklaagd heb”, zegt Dehaene er zelf over. “De provincie zorgt als echte streekmotor voor een beleid op maat van onze regio. We werken, samen met de gemeenten, aan concrete oplossingen voor de problemen die zo typisch zijn voor Vlaams-Brabant zoals dure huizen of mobiliteit.”

Tom zorgde de afgelopen jaren voor een serieuze inhaalbeweging bij de fietssnelwegen, kleinschalige woningen en de uitbouw van Vlabinvest en Vlabzorginvest (investeringen in zorginstellingen). 

De top van de CD&V-lijst wordt verder gevormd door 3 provincieraadsleden: op plaats 2 staat Elke Zelderloo, voormalig gedeputeerde en huidig schepen in Dilbeek. Burgemeester van Herne, Kris Poelaert staat op 3. Geertrui Windels, voormalig schepen in Sint-Genesius-Rode vervolledigt de top 4. 

Onmiddellijk daaronder staan 5 jonge en nieuwe kandidaten, met CD&V-jongerenvoorzitter Sammy Mahdi. “Ervaren rotten in het vak” Michel Doomst, Sonja Becq en Walter De Donder duwen de lijst.

Ook voor de volgende beleidsperiode ligt er meer dan genoeg provinciaal werk op de plank. Zo moeten de klimaatdoelstellingen een nog veel grotere rol spelen in het provinciaal beleid: meer mensen helpen om hun woning te renoveren, zorgen voor meer groene energie, meer mensen op de fiets naar het werk krijgen, enzovoort.

Tom Dehaene: “We willen Halle-Vilvoorde nog meer betrekken bij de provincie, en omgekeerd. De provincie lijkt soms ver weg. Maar ook voor onze regio kan ze een cruciale rol spelen. Samen kunnen we wegen op belangrijke dossiers zoals de luchthaven, Uplace, windmolens, enzovoort.”

Minister van Justitie Koen Geens is blij met de sterke provinciale lijst: “CD&V gelooft in het belang van de provincies. Het niveau bij uitstek waar beleid gevoerd wordt op maat van de regio’s, samen met de gemeenten. We kiezen dan ook voor sterke figuren om de provinciale lijst aan te voeren, met als lijstrekker iemand die opnieuw 100% voor de provincie gaat.”

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio