Infoavond over mogelijke oprichting van een energiecoöperatie

Zaventem - De gemeente Zaventem organiseert op dinsdag 19 juni om 19u30 in Cultuurcentrum De Factorij een info- en inspiratiemoment over de vraag of het zinvol is om een lokale energiecoöperatie op te richten.

 

“Overal in Europa verenigen gewone burgers zich om samen windturbines en zonnepanelen te plaatsen, om het distributienet in beheer te nemen, om thuis de samen opgewekte groene stroom of warmte aan een faire prijs geleverd te krijgen”, zegt Erik Rennen (N-VA) Schepen voor duurzaamheid. “Ook in Vlaanderen nemen mensen zoals jij en ik het heft in eigen handen. Ze verenigen zich in REScoops, dat zijn burgercoöperaties voor hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. Dit initiatief kadert in de acties die we in Zaventem en omliggende gemeenten voeren om de CO2-uitstoot tegen 2020 met 20% terug te dringen”, verduidelijkt schepen Rennen.

Samen met de provincie Vlaams-Brabant, 3WPlus en Pajopower organiseert de gemeente Zaventem een interessante avond rond de oprichting van een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie. Reindert De Schrijver van Pajopower deelt met ons zijn kennis over energiecoöperaties en de mensen van 3WPlus Energie schetsen het bredere kader.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio