170 leerlingen snuffelen rond in supermarkten en woonzorgcentra

VLAJO (bewerkt door PVW) Foto: VLAJO (bewerkt door PVW)

Vilvoorde / Steenokkerzeel / Zemst - 170 leerlingen uit diverse secundaire scholen in Vlaams-Brabant liepen vandaag stage bij Delhaize Kessel-Lo, Delhaize Melsbroek, Delhaize Alsemberg, Unikamp Aarschot, WZC Vulpia Tienen, WZC Zonnesteen Zemst en Van Os-Sonnevelt Londerzeel. De leerlingen kregen zo de kans om eens in een echt bedrijf rond te “snuffelen”.

Dankzij de steun van de provincie Vlaams-Brabant organiseerde Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) in samenwerking met Vlaams-Brabantse bedrijven een talentenstage voor leerlingen uit de 1e graad secundair onderwijs. 172 liepen leerlingen stage bij Delhaize Kessel-Lo, Delhaize Melsbroek, Delhaize Alsemberg, Unikamp Aarschot, WZC Vulpia Tienen, WZC Zonnesteen Zemst en Van Os-Sonnevelt in Londerzeel. “Zo worden leerlingen uitgedaagd om buiten de school hun talenten in te zetten en kunnen ze aan den lijve ondervinden dat attitudes zoals stiptheid, netheid, initiatief nemen, leiding nemen, onder leiding kunnen werken, … niet enkel op school maar ook in het bedrijfsleven en het dagelijkse leven belangrijk zijn”, zegt Jurn Van den Meerssche, hoofdcoördinator basisonderwijs bij Vlajo en ontwikkelaar van de Vlajo Talentenstage. “Na een reeks voorbereidende lessen, hebben ze op basis van hun interesses en hun talenten gesolliciteerd voor een bepaalde functie bij de provincie Vlaams-Brabant. De supermarktmanager assisteren, de rekken vullen, de kassa bedienen, meehelpen aan het onthaal, de IT-manager assisteren, bewegingstherapie aan ouderen geven,… al deze taken namen de leerlingen vandaag op zich tijdens de talentenstage. Ze werden natuurlijk ook bijgestaan door het vaste personeel van de provincie Vlaams-Brabant”.

 

De provincie Vlaams-Brabant aarzelde niet om haar medewerking te verlenen aan dit project. "Dit project laat leerlingen stilstaan bij hun eigen talenten en vaardigheden, maar evenzeer bij hun werkpunten of groeipunten. Dit gebeurt bovendien in een echte werkomgeving waar droomcoaches hen met goede raad en eigen ervaringen bijstaan. En zo komt het belang van een positieve studiekeuze vanzelf in de schijnwerpers te staan doorheen deze talentenstages. Een positieve studiekeuze is de hoeksteen van een mooie schoolcarrière en zelfs de latere loopbaan", besluit Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio