Samenwerking in de kijker met erfgoedwandeling en bijenpaal

Wezembeek-Oppem - De gemeente Wezembeek-Oppem en Regionaal Landschap Brabantse Kouters zetten hun samenwerking in de kijker met een natuur-en erfgoedfeest en bijenpaal.

De gemeente Wezembeek-Oppem trad begin 2018 toe tot Regionaal Landschap Brabantse Kouters vzw (RLBK), een samenwerkingsverband tussen 14 gemeenten, de provincie Vlaams-Brabant en tal van verenigingen actief rond natuur, landbouw, erfgoed, toerisme en jacht.

 

Die samenwerking leidt al meteen tot mooie initiatieven. Op zondag 17 juni organiseren de gemeente en het regionaal landschap, samen met de vereniging Art&Jardins, een erfgoedwandeling langsheen diverse tuinen en parken in de gemeente. Ook het kasteelpark de Burbure wordt daarbij aangedaan

en dit onder deskundige begeleiding van een gids. De wandeling start om 13u (Franstalige gids) en 14u (Nederlandstalige gids) aan het gemeentelijk gebouw voor kunst en cultuur « Het Hoeveke » (Raymond Hernalsteenstraat 41) en is gratis. Vooraf inschrijven hoeft niet.

 

Op donderdag 7 juni plaatsten de gemeente en RLBK aan het startpunt van de wandeling alvast een bijenpaal als blijvende herinnering aan de toetreding.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio