Een Zomer vol Sport op Brussels Airport

Vilvoorde / Steenokkerzeel / Zaventem / Machelen / Wezembeek-Oppem / Kraainem - Brussels Airport steekt zich in zijn sportiefste outfit de komende zomermaanden. De luchthaven steunt onze Belgen tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal in Rusland en trekt een sprintje naar de Memorial Van Damme! Wie op reis vertrekt, hoeft niets van de wedstrijden van de Belgen te missen dankzij de verschillende schermen in de restaurants en bars op de luchthaven. Wie zelf graag zijn sportschoenen aantrekt, kan een virtuele fietstour maken met zicht op tarmac of zijn snelste tijd neerzetten op onze looppiste.

Onze Rode Duivels zijn vertrokken naar het Wereldkampioenschap Voetbal. Voor wie niet in Rusland zit, heeft Brussels Airport een voetbalveld– in kleiner formaat – geïnstalleerd op de ontvangstzone buiten aan de vertrekhal. "Passagiers kunnen naast het zomerterras plaatsnemen op een van de zitjes van de “dug-out” van de trainer en reservespelers en genieten van eenpicknick met zicht op onze vliegtuigen", zegt Anke Fransen. "Verder in de luchthaven worden de wedstrijden live uitgezonden op de schermen in de restaurants en bars. Aan de Sportsbar in Pier A staat zelfs een groot filmscherm."

 

Een superspannende wedstrijd maar geen tijd om verder te kijken op de schermen? Op strategische plaatsen in de luchthaven geven stewardessen live de scores van de wedstrijden weer op hun scherm.

 

Freestyle voetballers komen hun kunstjes tonen en zullen iedereen laten deelnemen. "Passagiers, klein en groot, kunnen nieuwe trucjes aanleren en hun eigen talenten tonen! Sportievelingen die de show willen stelen in aangepaste sportoutfit, kunnen bovendien de officiële WK T-shirts vinden op de luchthaven."

 

Na het WK Voetbal is het de beurt aan de verschillende atletiek- en loopwedstrijden die tijdens en na de zomer door Brussels Airport in de kijker worden gezet. "Rond het voetbalveld komt een looppiste, de ideale plaats om je voor te bereiden op de Memorial Van Damme op 31 augustus of de Brussels Airport Marathon & Halve Marathon in Brussel op 28 oktober. Ook doorheen de hele luchthaven liggen looptracks."

 

Een sportieve zomer is ook niet compleet zonder een flinke dosis wielrennen. De passagiers kunnen op onze fietsen springen in Pier B voor een virtuele fietstocht. "Aan de kinderhoeken in de vertrekhal, Pier A en Pier B kunnen onze jonge passagiers zich uitleven op allerlei fitnesstoestellen op hun maat. Op verschillende plaatsen zijn er ook interactieve spelletjes te vinden."

Na al deze sportieve workouts, kunnen de passagiers poseren voor het fotodecor met tribune, als herinnering. De origineelste foto’s worden gepubliceerd op de Facebookpagina van Brussels Airport.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio