Brussels Airport blaast 60 kaarsjes uit

Zaventem / Machelen / Vilvoorde / Steenokkerzeel - Donderdagochtend hebben Minister van Mobiliteit François Bellot en Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport Company, officieel het startschot gegeven voor de festiviteiten rond de zestigste verjaardag van de luchthaven. Een starschot met een reuzentaart, een streepje muziek, popcakes voor de passagiers in de vertrekhal en in pier A en B en ijsjes voor de medewerkers van de luchthaven.

Exact 60 jaar geleden opende België zijn eerste luchthaven in Zaventem, speciaal gebouwd voor de behoeften van de commerciële luchtvaart. "Het land beschikt over een moderne luchthaven die een hoogwaardige infrastructuur biedt voor luchtvaartmaatschappijen en passagiers, en die België met de rest van de wereld verbindt", zegt CEO van Brussels Airport Arnaud Feist. "Het vliegveld innoveert in multimodaliteit, omdat het de eerste luchthaven ter wereld is met een eigen treinstation dat rechtstreeks is aangesloten op de terminal. De wereldtentoonstelling die dat jaar in België plaatsvindt, brengt de bal aan het rollen. De luchthaven zoals we ze vandaag kennen, lijkt in bijna geen enkel opzicht meer op die van 1958, want de infrastructuur is door de jaren heen veranderd en het aantal passagiers en cargo's is ook fors toegenomen. De nieuwe gebouwen beantwoorden aan de steeds veranderende behoeften van de passagiers, luchtvaartmaatschappijen en talrijke partners van Brussels Airport. Deze verschillende spelers hebben een actieve rol gespeeld in de ontwikkeling van de luchthaven. Het spreekt dus voor zich dat ze ook van de partij zijn om deze verjaardag te vieren."

 

“Brussels Airport is in die 60 jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste economische spelers van ons land en is goed voor tienduizenden rechtstreekse en onrechtstreekse jobs. Met zijn passagiersvolumes (vorig jaar bijna 25 miljoen) zorgt Brussels Airport er ongetwijfeld mee voor dat Brussel het centrum van Europa blijft. De ontwikkeling van de luchthaven moet kaderen in een model waarbij bij de economische ontwikkeling, en in alle activiteitssectoren rekening wordt gehouden met milieukwesties", aldus François Bellot, federaal Minister van Mobiliteit. “Bovendien beschikt de luchthaven over een intermodaal platform dat lucht-, spoorweg- en wegverkeer combineert en dat op die manier kan inspelen op de groeiende mobiliteitsbehoeften van bedrijven en hun werknemers.. Een mooi voorbeeld dat navolging verdient en ook bijdraagt aan de economische ontwikkeling van zijn omgeving."

 

“Brussels Airport is bovenal een grote familie en wij willen onze verjaardag dan ook in familieverband vieren", aldus Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport. “Samen met de passagiers, de luchtvaartmaatschappijen, al onze medewerkers en partners, maar ook met heel België, want de meeste Belgen hebben wel een herinnering aan, een link met of een anekdote over hun luchthaven. Met deze verjaardag keren we even terug naar de recente geschiedenis van ons land, maar kijken we ook naar de toekomst om beter te begrijpen wat Brussels Airport België de komende decennia nog kan bieden."  

 

"In de Connector houden wij een overzichtsfototentoonstelling waar passagiers de belangrijkste mijlpalen in het bestaan van de luchthaven kunnen herbeleven, bijvoorbeeld de opening van de cargozone in 1979, de inhuldiging van Pier A in 2002 of de opening van de Connector in 2015. Op de foto’s zien wij mensen die elkaar ontmoeten of weerzien op onze luchthaven in het kader van belangrijke Belgische of Europese gebeurtenissen."

 

Vanaf september zal ons land in de kijker worden gezet dankzij de samenwerking met enkele Belgische iconen. Al die gebeurtenissen en initiatieven zullen voor een feestelijke en tegelijk nostalgische stemming zorgen rond ‘60 Years’ Brussels Airport.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio