Stad en Stal Cheval geven nieuwe bestemming aan De Heerlijkheid

Vilvoorde - Sinds enkele jaren voert stad Vilvoorde een actief beleid om leegstaande panden tijdelijk te herbestemmen (TAB). De bekendste realisatie hiervan is De Kruitfabriek.

Stad Vilvoorde verwierf in 2017 het pand in de Lange Molensstraat met nummer 50 met het zicht op een mogelijke uitbreiding van de stadsdiensten. Door de lange realisatietermijn van het project besliste het stadsbestuur om in tussentijd het pand open te stellen voor tijdelijke herbestemmingen. Het prachtige pand dat in de lokale volksmond beter gekend is als “De Heerlijkheid” leent zich immers perfect voor kleinschalige initiatieven: het beschikt over een polyvalente ruimte en een gezellige binnenkoer.

 

De stad zocht en vond een partner in de Vilvoorde vzw Stal Cheval. Deze recent opgerichte vzw herbergt een aantal enthousiaste Vilvoordse jongeren en wil de jeugd van Vilvoorde kansen geven om hun creativiteit te ontplooien.

Concreet zal Stal Cheval ruimte bieden jonge lokale talenten om hun werk te tonen. Daarnaast willen ze met enkele frisse optredens muzikaal talent ook kansen geven. Het is echter ook de bedoeling dat deze hotspot met open armen iedereen ontvangt om te kunnen genieten van muziek, theater en expo’s.

Naast het culturele aspect wordt er ook veel aandacht besteed aan het sociale leven dat van een stad een bruisende community maakt. Zo komen er Urban “Bring Your Own Vlezeke”  bbq’s waar iedereen kan verbroederen, zullen er workshops zijn voor jong en oud en worden er evenementen georganiseerd door jonge verenigingen met leuke frisse concepten.

 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio