Ezelsoor zorgt voor mooi gekafte boeken

Machelen - Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar hoeven tijdens de grote vakantie niet op zoek te gaan naar kaftpapier. Tijdens Ezelsoor kunnen zij gratis en origineel ontworpen kaftpapier krijgen en de schoolboeken komen kaften in de bibs van Machelen en Diegem.

 

 

In Machelen kunnen gezinnen de boeken kaften op woensdag 5 september van 12 tot 17 uur in de bibliotheken van Machelen en Diegem. Kaftpapier, ontworpen door kinderen en jongeren uit de deelnemende gemeentes staat gratis ter beschikking.

 

Op beide locaties zijn er leuke randactiviteiten voorzien. Illustratoren van het Tekenateljee versieren de cover van de gekafte boeken met een leuke tekening vanaf 14 uur. Zelf je kaftpapier versieren met kraaltjes, stickers en leuke sjablonen kan ook. In de bib van Diegem kan je je eigen pennenzak en potlood versieren i.s.m. NooKs. In de bib van Machelen kan je zelf een boekcover maken.

 

Meer dan 30 partners in 24 gemeentes
De eerste editie van Ezelsoor vond plaats in 2010. Intussen werken verschillende diensten uit 24 gemeentes (uit Vlaams-Brabant, Brussel en Oost-Vlaanderen) samen aan een gezinsvriendelijke programma voor +6-jarigen.


Programma en ontwerpen kaftpapier online
Vanaf begin juli is de vernieuwde website van Ezelsoor online. Op www.ezelsoor.info kan je het volledige programma van de 24 gemeentes raadplegen en kan je snuisteren in de verschillende ontwerpen van het kaftpapier (5-tal per gemeente – in totaal 20-tal verschillende patronen).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio