Basiliekroute: Een groene wandelroute tussen de Basilieken van Vilvoorde en Grimbergen

Vilvoorde - “Van Basiliek tot Basiliek” is een 9 km lange wandelroute door het groen, van Grimbergen naar Vilvoorde. Ze neemt je mee door stille natuurgebieden, katapulteert je terug in de geschiedenis en serveert cultuur en gastronomie op het start- en eindpunt. Trek je wandelschoenen aan en laat je vervoeren in de groene rand rond Brussel.

 

Stad Vilvoorde, gemeente Grimbergen en het Agentschap voor Natuur en Bos hebben het parcours van 9 km uitgestippeld tussen de basiliek van Grimbergen en de basiliek van Vilvoorde. Deze groene wandelroute verbindt  het  Hanssenspark, park Drie Fonteinen, Tangebeekbos en Prinsenbos aan elkaar. Wie wil, kan nog verder wandelen tot aan het Lintbos.

Je kan zowel in Vilvoorde als in Grimbergen vertrekken, aangezien het traject in beide richtingen aangegeven staat. Bij regenweer trek je wel best aangepaste schoenen aan, want dan is er kans op modder.

Schepen voor leefmilieu, lokale economie en toerisme van Vilvoorde, Viviane Schaessens, is blij met de realisatie van de route: “Een initiatief als deze wandeling zet de stad en de  streek mee op de kaart. De groene long tussen de basilieken toont aan dat we belang hechten aan groene ruimte om te ontspannen. Dit allemaal met een brede glimlach naar de geschiedenis en de lokale gastronomie die je zowel op het start- als eindpunt vindt.”

Eddie Boelens, schepen van leefmilieu, afvalbeleid, duurzaamheid, ontwikkelingssamenwerking en fair trade Grimbergen, voegt toe: “Dit traject biedt je als wandelaar een unieke  inkijk in het historisch erfgoed en de rijke natuur van de Noordrand. Een grotendeels autovrij traject leidt je door veld en bos langs rustieke hoekjes van het landelijke Grimbergen.”

Marleen Evenepoel, administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos is heel enthousiast: ”De natuur moet je beleven. Dat is precies waar we als Agentschap voor Natuur en Bos voor staan. Deze Basiliekroute is de perfecte manier om dat te doen en om de mooie natuur in de groene rand rond Brussel te ontdekken. Want voor vele mensen is dit nog ongekend gebied.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio