Stad Vilvoorde investeert in erfgoed klooster Onze-Lieve-Vrouw ten Troost

Vilvoorde - Op zondag 9 september kan je ter gelegenheid van Open Monumentendag vanaf 10 uur een bezoek brengen aan de gebouwen van het klooster Onze-Lieve-Vrouw ten Troost van de zusters karmelietessen. De "Zusters van den Troost" laten de bezoekers kennismaken met hun dagelijkse routine. Een interessante tentoonstelling met eeuwenoude en unieke objecten illustreert hun leven binnen de beslotenheid van de kloostermuren.

 

 

Sinds 550 jaar maken de zusters en het klooster op hun bijzondere manier deel uit van de stad. Recent werden de gebouwen in de steigers gezet om hoognodige werken te laten uitvoeren, ter verbetering van de stabiliteit van de toren en het hoekgebouw.

 

Schepen Johan Serkeyn licht verder toe: “Men werkt echter ook aan de restauratie van enkele beelden en schilderijen uit de basiliek. Ook het Goynautorgel wordt gerestaureerd. De restauratiewerken worden bekostigd door drie partijen: de kloosterorde die eigenaar is en zelf instaat voor 20% van de kost, de Vlaamse Gemeenschap die 65 % subsidieert en stad Vilvoorde die 15% voor zijn rekening neemt, goed voor ca. 100 000 euro. De afgelopen 10 jaar besteedde de stad aan vorige restauraties in totaal reeds 123 000 euro. De totale investering van de stad Vilvoorde komt dus op ongeveer 223 000 euro.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio