Nieuw wandelnetwerk biedt 780 km wandelplezier

Kapelle-op-den-Bos / Wezembeek-Oppem / Zaventem / Vilvoorde / Kraainem / Machelen / Steenokkerzeel - Fervente stappers mogen hun wandelschoenen stevig aanbinden. Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde samen met Regionaal Landschap Brabantse Kouters en Toerisme Oost-Vlaanderen 780 km wandeltrajecten in 13 gemeenten van de Groene Gordel en Scheldeland.


In de Brabantse Kouters, het noordwestelijk stukje Groene Gordel in Vlaams-Brabant, is hoofdstad Brussel nooit ver weg. Toch is dit ook een verrassend groene streek. Men treft er basilieken en abdijen en frisse stadsvernieuwingsprojecten langs het Zeekanaal Brussel-Schelde. De meters hoge hopranken herinneren dan weer aan de glorietijd van de hopteelt in de driehoek Aalst-Affligem-Asse. Dit alles kan je vanaf 23 september al wandelend ontdekken langs de knooppunten van het nieuwe wandelnetwerk Brabantse Kouters in de gemeenten Zemst, Vilvoorde, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Meise, Wemmel, Londerzeel, Opwijk, Merchtem, Asse, Affligem, Aalst en Buggenhout. Het systeem van knooppunten bleek eerder al een succesverhaal voor de online routeplanners en wandelapps. Daar wordt nu op verder gebouwd. "Een steeds groter wordende groep wandelaars plant zijn wandeling op knooppunten via een online routeplanner en trekt er met de smartphone of gps op uit", zegt gedeputeerde voor Toerisme Monique Swinnen. "Op die manier kunnen we 300 km van het netwerk, in de gemeenten Grimbergen, Zemst, Vilvoorde, Kapelle-op-den-Bos en een deel van Meise, wandelen op een virtueel netwerk. Via de online routeplanner en met de gratis app 'Wandelknooppunt' kan men direct op pad. Een virtueel wandelnetwerk op dergelijke schaal, is uniek in Vlaanderen en flexibel aan te passen. Voor wie niet over digitale middelen beschikt, werden ook de knooppunten ook in een wandelkaart gegoten." Het wandelnetwerk Brabantse Kouters takt aan op het wandelnetwerk Stille Waters in Londerzeel en Buggenhout. In het noorden loopt het digitale netwerk dan weer over in het bewegwijzerd netwerk Rivierenland in Kapelle-op-den-Bos en Zemst. Vanuit het Brussels Gewest raakt men gemakkelijk op het netwerk via een verbinding met de Groene Wandeling in Laarbeekbos.
 


Bekijk het wandelnetwerk digitaal via www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelrouteplanner of download de app via www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelapp.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio