Nieuw Vilvoords stadsbestuur klaar om uitdagingen komende jaren aan te gaan

Nieuwe gemeenteraad en college van burgemeester en schepenen geïnstalleerd

Nieuwe gemeenteraad en college van burgemeester en schepenen geïnstalleerd

Foto: if

Vilvoorde - In Vilvoorde hebben de nieuwe leden van het college en de gemeenteraad hun eed afgelegd. De eedaflegging van de gemeenteraadsleden en leden van het college van burgemeester en schepenen verliep in een plechtige sfeer in de statige feestzaal van het stadhuis.

De Vilvoordse gemeenteraad werd tijdens de Vilvoordse gemeenteraadsverkiezingen grondig vernieuwd. Liefst 14 van de 35 gemeenteraadsleden legden voor de eerste maal hun eed af al gemeenteraadslid. De kiezer zorgde ook voor een grondige verjonging: 9 gemeenteraadsleden zijn jonger dan 30 jaar. Opmerkelijk veel Vilvoordenaren met een vreemde afkomst (13 op de 35) maken deel uit van de gemeenteraad. “De nieuwe Vilvoordse gemeenteraad wordt een stuk representatiever dan de vorige. Vilvoorde kent immers een bijzonder hoog aandeel kinderen en jongeren en behoort tot de meest diverse steden van het land. Het is een democratische vooruitgang dat dut ook beter weerspiegeld wordt in onze nieuwe gemeenteraad”, aldus burgemeester Hans Bonte.

 

Samen met de gemeenteraad werd ook een nieuw college van burgemeester en schepenen geïnstalleerd. Naast burgemeester Hans Bonte maken eveneens schepenen Moad El Boudaati en Fatima Lamarti voor sp.a deel uit van het nieuw college van burgemeester en schepenen. Voor Open VLD zetelen Jo De Ro, Katrien Vaes en Didier Cortois. Peter Van Kemseke (CD&V) en Barbara de Bakker (Groen) vervolledigen de bestuursploeg. De OCMW- en gemeenteraad worden vanaf vandaag geleid door Johan Serkeyn (sp.a) die ook voorzitter wordt van het Zorgbedrijf Vilvoorde.

 

“De politieke meerderheid beschikt over en ruime meerderheid van 26 op 35 zetels en moet in staat zijn om de grote uitdagingen waarvoor Vilvoorde staat op een doortastende manier én samen met de Vilvoordenaars aan te pakken”, besluit burgemeester Bonte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio