Jonge CD&V-fractie klaar om mee te besturen

Jonge CD&V-fractie klaar om mee te besturen

Foto: CD&V

Vilvoorde - De nieuwe gemeenteraad in Vilvoorde is geïnstalleerd en daar maakt ook het team van CD&V deel van uit. Die speelde een belangrijke rol in de verjonging van de raad met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. Met Joke Boone (22) heeft CD&V meteen ook het jongste gemeenteraadslid van de Zennestad.

Naast Joke ook, Tine Paredis die als jonge onderneemster het Pjeirefretter-bier lanceerde, Faruk Akkus leidt een voetbalploeg van enkele honderen Vilvoordse jongeren en Sammy Mahdi, de nationale jongerenvoorzitter, wordt fractieleider.
Van Kemseke trekt de ploeg en neemt de rol van schepen op zich. "Jongeren liggen wakker van klimaatverandering, van stadsvernieuwing, van propere lucht, van digitalisering, die de jobs van de toekomst zal opleveren. Stuk voor stuk thema’s waar CD&V in het nieuwe bestuur voor verantwoordelijk is. Samen met de andere collega’s-schepenen gaan we daar werk van maken. Ik wil in mijn beleid volop meesurfen op de nieuwe dynamiek die door onze stad waait, op een manier dat iedereen mee is, jong en oud."
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio