Negen rode bussen verdwijnen uit straatbeeld

Vilvoorde - Bpost zal de komende maanden negen brievenbussen weghalen. De overige 27 rode brievenbussen blijven voorlopig behouden. Inwoners kunnen ook terecht in alle postkantoren en postpunten. Pakjes ophalen en afgeven zal ook mogelijk blijven in Kariboo!-punten.

Het verdwijnen zal in fases verlopen. Eerst verdwijnen de negen minst gebruikte brievenbussen in de stad: Campionlei (Ferdinand), Haesendonckstraat, Houtemsesteenweg, Indringersweg, Sobrystraat (Lode), Martelarenstraat, Persestraat, Schaarbeeklei en Vlierkensstraat. Stad Vilvoorde betreurt het uitsterven van de rode brievenbussen in het straatbeeld.

Het verdwijnen van de brievenbussen betekent niet dat je met je postpakketten blijft zitten. Je kan nog steeds terecht in alle bpost postkantoren en postpunten. Pakjes ophalen en afgeven zal ook mogelijk blijven in Kariboo!-punten.

Stad Vilvoorde betreurt het uitsterven van de rode brievenbussen in het straatbeeld. Het stadsbestuur vreest dat vooral oudere en mindermobiele mensen hiervan het slachtoffer dreigen te worden en rekent op een doorgedreven informatiecampagne en voldoende toegankelijke postpunten.

Meer info: www.bpost.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio