Oproep om meer vrouwen naar triatlon te lokken

Vilvoorde - Op woensdag 20 februari 2019 start de 8ste editie van de start-to-triatlon te Vilvoorde. Al jaren wordt dit project georganiseerd met als doel om meer mensen kennis te laten maken met de mooie en gevariëerde sport die triatlon heet. Iedereen, jong of iets minder jong, sportief of net helemaal niet, man of vrouw, is in staat om te genieten van een recreatieve triatlon.


Gedurende 19 weken worden de toekomstige triatleten voorbereid op de 4Fonteinen triatlon die tijdens het WE van 29 juni in Vilvoorde zal doorgaan. In die tijd krijgen ze wekelijks een begeleide zwem- en looptraining aangeboden, een aantal begeleide fietstraingen en enkele specifieke triatlon trainingen, zoals wissels oefenen en open water zwemmen. Tijdens de 4Fonteinen triatlon zullen de starters een wedstrijd afleggen over 500 m open water zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen.
Dit jaar wordt er een bijzondere oproep gedaan naar de dames. De Vlaamse triatlonfederatie wenst meer vrouwen te overtuigen om de triatlonsport te beofenen. Voor hen zullen er enkele specifieke sessies worden georganiseerd.
In de afgelopen jaren hebben al vele mensen hun sedentaire leven definitief vaarwel gezegd, zij genieten nu meer van het leven en voelen zich een stuk fitter.
Elk gezond persoon kan zich aansluiten, zowel de sedentaire mens die al lang niet meer heeft gesport, als de sportieveling die de triatlonsport wil leren kennen.
De info-sessie gaat door op dinsdag 12 februari 2019 op het stadhuis te Vilvoorde.
Meer info:
4fonteinentriatlon@gmail.com

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio