Zonnekloppers en skiërs verwacht op Brussels Airport

Vilvoorde / Steenokkerzeel / Machelen / Zaventem / Kraainem / Wezembeek-Oppem - Brussels Airport maakt zich klaar om binnen enkele dagen duizenden vakantiegangers te verwelkomen, zowel skiërs als zij die de zon opzoeken. Tijdens de krokusvakantie kiezen tal van gezinnen immers voor een korte vakantie binnen Europa maar ook verder gelegen bestemmingen zoals de Verenigde Staten of Afrika zijn in trek.

Hoewel de krokusvakantie dit jaar twee weken later valt dan vorig jaar, blijven vele vakantiegangers trouw aan Brussels Airport om naar de zon te vliegen of nieuwe bestemmingen te ontdekken. In totaal worden er vrijdag 1 maart 75 000 passagiers verwacht, van wie 40 000 vertrekkende reizigers. Dat zijn 3000 passagiers meer dan in 2018. In totaal zullen er tijdens de tien vakantiedagen maar liefst 648 000 passagiers bij Brussels Airport over de vloer komen.

 

De populairste bestemmingen, bij Brussels Airlines, zijn dit jaar Genève, Berlijn, Tenerife, Barcelona, Praag, Nice en Palma de Mallorca voor de korteafstandsvluchten en New York, Tel Aviv, Dakar, Washington en Toronto voor de langeafstandsvluchten. Bij TUI fly blijft Spanje de favoriete bestemming van de Belgen tijdens de krokusvakantie. Maar liefst de helft van de vakantiegangers van TUI fly trekt naar het Zuid-Europese land. Op de tweede plaats komt Egypte dat de sterkste stijging in het aantal passagiers ten opzichte van de krokusvakantie van afgelopen jaar mag optekenen. In de top vijf vinden we verder Marokko, Kaapverdië en de Dominicaanse Republiek.

 

Voor gezinnen en alle andere reizigers

 

Gezinnen worden steeds met open armen verwelkomd op Brussels Airport en tijdens de schoolvakantie worden ze nog extra in de watten gelegd. Brussels Airport  opent opnieuw de ‘Family Lane’, om gezinnen met kinderen vlotter door de veiligheidscontrole te helpen, dit jaar in het thema skiën. En omdat de eerste dag van de vakantie samenvalt met Wereldcomplimentendag krijgen de passagiers van Brussels Airport op vrijdag wafels en stickers met complimentjes om uit te delen.

 

Ook de shopfanaten komen aan hun trekken! Naast de raket van Kuifje is een nieuwe pop-up store opgedoken met horloges van Raidillon. Wie zich graag laat verwennen, kan terecht bij de pop-upstore ‘Pimp your Beauty’ die zich voortaan in Pier A bevindt. Het is de perfecte plek om je nagels te laten verzorgen en kleuren. Verder kan je er ook genieten van een relaxerende massage en tal van andere ontspannende schoonheidsbehandelingen. Zo beleef je een onvergetelijk moment voordat je op het vliegtuig stapt.

 

Het belooft erg druk te worden tijdens de komende vakantiedagen. Om nodeloze stress te vermijden, raden we je aan om je parkeerplaats op Brussels Airport op voorhand te reserveren. Wie iemand naar de luchthaven moet brengen, kan maximaal tien minuten gratis halthouden in de drop-off zone die ideaal gelegen is aan de toegang naar de autosnelwegen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio