Brussels Airport neemt elektrische bussen in gebruik voor passagiers

Brussels Airport neemt elektrische bussen in gebruik voor passagiers

Foto: Brussels Airport

Vilvoorde / Steenokkerzeel / Machelen / Zaventem / Kraainem / Wezembeek-Oppem - Sinds 1 maart kunnen passagiers op Brussels Airport de nieuwe elektrische bussen, ingezet voor het transport van passagiers op tarmac, ontdekken. De bussen combineren comfort, ecologie en een moderne uitrusting, en dit ten dienste van de passagiers. Met de elektrische bussen versterkt Brussels Airport, die in 2018 werd gecertificeerd als CO2-neutrale luchthaven, haar engagement om haar ecologische voetafdruk te verkleinen.

Brussels Airport hanteert sinds jaren een duurzame ontwikkelingsstrategie. De luchthaven levert voortdurend inspanningen om de impact op het milieu te evalueren en zoveel mogelijk te beperken. Er worden dus veel maatregelen genomen, ook met betrekking tot het wagenpark. Na de investeringen in dienstvoertuigen op aardgas vervangt Brussels Airport nu de passagiersbussen voor transport tussen de terminal en het vliegtuig door modernere elektrische modellen.

Sinds 1 maart 2019 zijn de meeste bussen elektrisch om passagiers van en naar hun vliegtuig op Brussels Airport te brengen. Deze bussen, ontworpen en gemaakt door de Europese tak van het Chinese bedrijf Build Your Dream, zijn op meer dan één punt voordelig. Ze rijden bijna geluidsloos, zijn milieuvriendelijker (geen CO2-uitstoot) en zijn uitgerust met moderne installaties. Passagiers kunnen genieten van gratis Wifi aan boord en van USB-poorten. Zij krijgen ook toegang tot digitale informatie over hun vlucht en zien de veiligheidsinstructies op schermen aan de binnen- en buitenzijde.

 

"Het project van de elektrische bussen maakt deel uit van de ambitie van Brussels Airport om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40% te verminderen ten opzichte van 2010. Bij de aanschaf van nieuw materiaal zoeken we milieuvriendelijke oplossingen die tegelijk meer comfort aan onze passagiers bieden. Naast de afwezigheid van fijn stof en CO2-uitstoot zijn de elektrische bussen bovendien stil en met de meest moderne faciliteiten uitgerust zoals gratis Wifi en USB-poorten. Dankzij deze bussen verbeteren we nog het comfort voor onze passagiers", legt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company, uit.

 

In januari en februari zijn de elektrische bussen getest en kregen de chauffeurs specifieke opleidingen.

De infrastructuur om de bussen op te laden werd medegefinancierd door de financieringsfaciliteit van de Europese Unie voor Europese verbindingen, via

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio