Jessika Soors trapt Groen-campagne af in thuisstad

Vilvoorde / Machelen / Zaventem - Vandaag gaf Groen het startschot voor de campagne in Vlaams Brabant. Met een elektrische bus komen de Groene kopstukken Jessika Soors (Federaal), An Moerenhout (Vlaams) en Petra De Sutter (Europees) naar de inwoners van Vlaams-Brabanders toe. Vandaag hield de bus halt in Vilvoorde en Leuven. "We zoeken naar wat we delen. We zijn ervan overtuigd dat we meer delen dan we denken."

 

 

In Vilvoorde maakten de kandidaten van de Vlaamse en federale Groen-lijst en lokale enthousiaste vrijwilligers kennis met vzw Groeilab, die leegstand in Vilvoorde met pop-ups gericht wil aanpakken.

In Leuven werd het campagnehuis geopend en werd de provinciale deur-aan-deur campagne afgetrapt. "Uitgangspunt is dat we meer delen dan we denken" zegt Jessika Soors. "Waar anderen polariseren, gaat Groen op zoek naar wat ons bindt en naar gedeelde oplossingen."

Voor deze campagne mobiliseert Groen een beweging van duizenden vrijwilligers. We spreken mensen aan en willen de eerste weken van de campagne 10.000 huisbezoeken afleggen. Die huisbezoeken staan centraal in de campagne.

"We gaan in gesprek met mensen om samen wegen te vinden naar een eerlijke, menselijke en gezonde samenleving. We willen antwoord bieden aan de grote uitdagingen in onze samenleving, zoals de klimaatopwarming en de sociale ongelijkheid. Daar is samenwerking voor nodig en geen tegenwerking", zegt An Moerenhout.

 

De 30-jarige Jesska Soors is afkomstig uit Sint-Stevens-Woluwe en woont nu in Vilvoorde. Jessika is een van de grote opkomdende talenten op het politieke toneel en geniet wereldwijd aanzien als deradicaliseringsambtenaar bij de stad Vilvoorde .

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio