FOTO. Kraainem houdt carnavalsmuts op, ondanks hevige windvlagen

Kraainem - De Kraainemnaars vierden het voorbije weekend uitbundig feest tijdens de veertigste carnavalsoptocht. Zowat 5.000 kijklustigen zongen, dansten en vulden hun zakken met snoepgoed wanneer de praalwagens passeerden. En de carnavalisten zelf? Die doken met hun zotskap op het nachtleven in.

"Reeds 11 jaar worden we hierbij begeleidt door de vendeliers van Venkra", zegt Wendi Deswert van het organiserende Carnafolk. "We startten de dag met een blijde intrede van het carnavalscomite vzw Carnafolk. Op het gemeentehuis werden we ontvangen door burgemeester Wauquez en enkele schepenen. Ook nu weer zorgde Peper & Zout voor de muzikale omkadering. De sleutel van de gemeente werd overhandigd aan prins Odul I."


Om 14.33 vertrok de 40e stoet onder een stralende hemel. "Tijdens de hele stoet viel er geen druppel regen, een windstoot af en toe kon de pret niet drukken. Ongeveer 5.000 mensen langs het parcours zagen de pracht en praal van de 30 groepen die passeerden. Velen onder hen gooiden lustig met snoep, chips, wafels, knuffels en andere gadgets. De talrijk verklede mensen raapten het met veel plezier op.
Na de schouwing aan het gemeentehuis werd het carnavalsfeest in het danscafe verder gezet tot in de vroege uurtjes."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio